Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Twee jongens die aan freerun doen.
• Twee jongens die aan freerun doen. (Foto: stockfoto)

Krimpen krijgt freerun en calisthenics park

  •   607 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel krijgt mogelijk een freerun en calisthenics park. Het college wil 40.000 euro reserveren voor de aanleg.

Een calisthenics park is een terrein met toestellen waarop liefhebbers fitnessoefeningen kunnen doen. Bij freerunning is het de bedoeling om, door middel van gymnastische technieken, over obstakels te springen.

Het idee om een freerun en calisthenics park aan te leggen is besproken tijdens meerdere sessies met de kindergemeenteraad. 'Het is een voorziening die voldoet aan de grote behoefte onder jeugd om te kunnen freerunnen en sporten op één plek waar ontmoeting ook centraal staat', zo valt te lezen in het voorstel.

Spreiden
De commissie reageerde donderdag positief op het voorstel. Paul Schultink (SGP) sprak van een mooi plan. Wel had hij wat moeite met de beoogde locatie: het Zwaneneiland. "Daar zijn al veel voorzieningen voor de jeugd. Het zou mooi zijn om het aanbod van activiteiten wat meer te spreiden over de gemeente. Kijk bijvoorbeeld of je zo'n park in Oud-Krimpen of Kortland-Zuid kunt realiseren."

Sethi Plaisir (Krimpens Belang) vond het vreemd dat omwonenden nog niet zijn geïnformeerd. Iets waar wethouder John Janson wel een verklaring voor kon geven. "Pas als een locatie hebben bepaald kunnen we draagvlak creëren." Hij wil snel aan de slag met de uitvoering van het voorstel, want er zijn nog meer ambities opgenomen in het zogenaamde speelruimtebeleidsplan 2018-2022. Zo is het de bedoeling om het skatepark te vernieuwen en wil het college graag een natuurlijke speeltuin en tweede kunstgrasveld aanleggen.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }