Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Lopikerkapel heeft 'Boekenhok'

  •   251 keer gelezen

LOPIKERKAPEL  • Lydia Blom, voorzitter van Stichting Lopikerkapel, onthulde zaterdag het nieuwe boekenruilkastje bij buurthuis D' Ouwe School in Lopikerkapel.

De aanzet tot de realisatie werd enkele jaren geleden al gegeven, maar nu moesten er maar eens echt 'spijkers met koppen worden geslagen', aldus Cas van Rhenen, van het gelijknamige bouwbedrijf. Vervolgens ging het balletje rollen.

Architect Hennie Beenen zorgde voor een bouwtekening, Van Rhenen vervaardigde het kastje en zorgde dat het in de grondverf gespoten werd en Kapellenaar Co Schep was vervolgens twee weken lang bezig om de kast af te lakken en te plamuren. Carl de Jonge van A1-reclame bracht de letters aan en voor een authentiek uiterlijk zal Gert Koornneef nog een zinken dakplaat aanbrengen. Alle genoemden deden dit pro deo.

"Dat is ook precies waar Stichting Lopikerkapel voor staat," sprak Lydia Blom. "We doen het graag samen en willen iedereen erbij betrekken."

Het boekenruilkastje heet in Lopikerkapel 'Boekenhok'. Een ideetje van Co Schep, aldus Lydia Blom: "Binnenkort zullen er als finishing touch nog twee verwijzingsbordjes verschijnen, zodat iedereen het Boekenhok weet te vinden."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }