Afbeelding
Foto: stockfoto

SGP Krimpenerwaard start petitie voor behoud zondagsrust

Algemeen 1.065 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Op het internet is dinsdag een petitie gelanceerd om te voorkomen dat winkeliers in de gemeente Krimpenerwaard hun deuren mogen openen op zondag.

De petitie, een initiatief van de SGP, is gestart nadat eigenaren van negen supermarkten in een brief het nieuwe coalitie opriepen om terug te komen op hun voornemen om een zondagsopening toe te staan. "Van alle kanten krijgen we signalen dat de plannen van de nieuwe coalitie hoogst ongewenst zijn", verklaart SGP-fractievoorzitter Jan Willem van der Ham. "Dit past niet bij het rustige karakter van de Krimpenerwaard." 

Hij wijst erop dat bijna alle supermarktondernemers in Krimpenerwaard aangeven niet op zondag open te willen. "Ze willen ook weleens een dag rust. En ze gunnen hun personeel dat ook. Daarbij zijn ze ook bang dat als er één schaap over de dam is, zij wel gedwongen zullen zijn om ook te volgen. Die kant moeten we niet op."

De SGP roept inwoners op om de ondernemers 'die zes lange dagen per week voor ons klaar staan' te steunen en zich tegen het plan uit te spreken. Na een dag hebben al zo'n duizend inwoners de petitie ondertekend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden