Afbeelding

Stolwijks jongetje overleden bij ongeluk met gestolen auto

112 878 keer gelezen

STOLWIJK • Het gezin dat vrijdagochtend in Gelderland is aangereden door een autodief, komt uit Stolwijk. Een jongetje van 4 overleefde het ongeluk niet. De 38-jarige autodief uit Doetichem is aangehouden. 

Het ongeval gebeurde op de Ruurloseweg in de plaats Zelhem. De verdachte had eerder die dag een auto gestolen en daarbij de eigenaar ernstig bedreigd. Hij ging er vandoor en reed vermoedelijk op de verkeerde weghelft toen hij aan het inhalen was. Van een achtervolging door de politie was geen sprake. 

Op de Ruurloseweg kwam de autodief frontaal in botsing met de auto waar twee volwassenen en twee kinderen uit Stolwijk in zaten. Alle inzittenden, een 40-jarige vrouw, een man van 38, een jongetje van 4 en meisje van 3, raakten gewond. Het jongetje was er slecht aan toe en overleed ter plekke. De vader en het meisje zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De veroorzaker van het ongeval ging er na het ongeval vandoor, maar omstanders hielden hem tegen. Hij raakte slechts lichtgewond en is naar het politiebureau gebracht. 

In een reactie laat het gemeentebestuur van de gemeente Krimpenerwaard intens mee te leven met het gezin. Het college betuigt diepe gevoelens van medeleven aan de familie en alle nabestaanden. 

UPDATE: De man die het dodelijk ongeluk veroorzaakte in het Gelderse Zelhem, had de auto waarin hij reed gestolen van een psycholoog die justitie naar zijn huis had gestuurd. Die kwam langs vanwege een strafzaak tegen de man. Dat meldt het Openbaar Ministerie aan de NOS.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden