Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De overhandiging van de computerapparatuur voor in de bussen.
• De overhandiging van de computerapparatuur voor in de bussen.

Belbus Schoonhoven: tablets en nieuwe bus

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Belbus Schoonhoven heeft vorige week haar 150e lid ingeschreven. "Daarmee overtreft het aantal leden de verwachtingen", zegt Frits Bruens, secretaris van het bestuur van de Belbus.

Het initiatief ging bijna twee jaar geleden van start met een splinternieuwe bus.

"Al na een jaar was er behoefte aan een tweede bus, omdat het aantal leden bleef stijgen", licht Frits Bruens toe. "Voor veel senioren is bovendien de instap in deze bus lastig te nemen. Daarom heeft de Belbus verschillende fondsen aangeschreven om ons financieel te ondersteunen bij de aanschaf van een bus met een ruimere instap, een uitschuifbare treeplank en een extra rolstoelplaats. Het resultaat is dat we in juli een tweede nieuwe bus tegemoet kunnen zien. Daarmee kunnen vier rolstoelgebruikers tegelijkertijd worden vervoerd."

Tablets
Meer leden betekent dat een efficiëntere 'bedrijfsvoering' noodzakelijk is. "Daarom zijn in de bus tablets gemonteerd waarop alle informatie over de rit zichtbaar is en er een online verbinding met de centrale tot stand komt. De centralist heeft direct inzage wie in de bus is ingestapt en waar de bus zich bevindt. De chauffeur weet precies wie in de bus verwacht wordt en of er hulp bij het instappen gewenst is."

De tablets zijn geleverd door een jonge onderneming uit Schoonhoven, Tablet Pro. "Zij hebben goed meegedacht en ons de beste apparatuur geleverd. Op deze manier worden alle passagiers op tijd naar de plek van bestemming gebracht."

Praatje
Daarbij blijft er volgens de secretaris genoeg tijd over voor een praatje met de chauffeur en de bijrijder. "Immers, zij kennen de passagiers en andersom kennen de mensen de chauffeurs en bijrijders vanwege de contacten die door de Belbus gelegd zijn. Een bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers ook een extra oogje in het zeil kunnen houden en familie kan worden benaderd bij vragen."

De verwachting is dat de Belbus nu doorgroeit naar tweehonderd leden. "Hiermee is het een niet meer weg te denken vervoerder voor senioren en mensen met een beperking", meldt Bruens trots.

Voor meer informatie: 0182-383032 of bezoek de website: http://www.belbus-schoonhoven.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten