Afbeelding

Rivierenland Fonds deel jubileumsubidies uit in regio

112 350 keer gelezen

REGIO • Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan deelt de Stichting Rivierenland Fonds jubileumsubsidies uit. Aanvragen kunnen tot en met 15 september worden ingediend.

Stichting Rivierenland Fonds stelt hiervoor eenmalig 1 euro per inwoner van het werkgebied beschikbaar. Alleen partijen zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. 'Een voorgestelde activiteit, project of organisatie dient een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de kern dus dient bij te dragen aan een breed, algemeen belang voor de bevolking in de eigen kern', meldt de stichting in een persbericht.

Stichting Rivierenland Fonds biedt financiële ondersteuning aan maatschappelijke activiteiten en organisaties op het snijvlak van kunst en cultuur, sport en recreatie, educatie, gezondheid en zorg en natuur en milieu. Het fonds komt voort uit een deel van de opgebouwde reserves van de inmiddels opgeheven Bondsspaarbank Gorinchem en richt zich op activiteiten en organisaties die uitsluitend met vrijwilligers de lokale of regionale samenleving versterken.

Op www.rivierenlandfonds.nl staan alle voorwaarden over dit jubileumfonds opgenomen. In oktober 2016 zal het bestuur alle ingediende aanvragen beoordelen en de betreffende aanvragers daarover informeren.

Het werkgebied beslaat de volgende kernen: Almkerk, Arkel, Asperen, Boven-Hardinxveld, Buurtschap Oosterwijk, Cabauw, Dalem, Geldermalsen, Giessenburg, Gorinchem, Groot-Ammers, Hardinxveld-Giessendam, Heukelum, Hoogblokland, Hoornaar, Kedichem, Langerak, Leerbroek, Leerdam, Lopik, Meerkerk, Meteren, Nieuwland, Nieuwendijk, Nieuwpoort, Noordeloos, Schelluinen, Schoonhoven, Schoonrewoerd, Sleeuwijk, Spijk, Vuren.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden