Afbeelding

Lopikse scholieren met elkaar in debat

112 94 keer gelezen

LOPIK • In de raadzaal van het gemeentehuis van Lopik wordt woensdag 25 mei het jaarlijkse Jeugdraadsdebat gehouden.

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van vijf basisscholen gaan vanaf 19.00 uur met elkaar in debat over vijf stellingen. Een jury beoordeelt welke jeugdfractie wordt uitgeroepen tot winnaar. Doel van het project is het bevorderen van de kennis en interesse van de basisschoolleerlingen voor het gemeentebestuur en de gemeentepolitiek.

Rondleiding
Eerder dit jaar hebben de leerlingen van de vijf deelnemende basisscholen (Immanuël uit Lopikerkapel, Eben Haëzer uit Jaarsveld, Eben Haëzer uit Benschop, De Regenboog uit Lopik en De Zomergaard uit Lopik) een rondleiding gekregen in het gemeentehuis. Ook zijn er raadsleden op school geweest om te vertellen over hun werk als raadslid.

Burgemeester Renate Westerlaken-Loos zal het debat leiden. De jury beoordeelt vooral of de jeugdraadsleden kunnen improviseren, het enthousiasme, hoe ze op elkaar reageren en hoe sterk en origineel de argumenten zijn.

Alle voorbereidende werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht door de werkgroep School & Politiek, bestaande uit leerkrachten en raadsleden.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden