• Discotheek Seasons.
• Discotheek Seasons.

Nieuwe eigenaren disco Seasons: 'waar moeten jongeren anders naartoe?'

Algemeen 1.467 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Discotheek Seasons aan de Opweg in Schoonhoven gaat over in andere handen. Mario den Hoed en zijn partner Sharon van der Mispel hebben de goodwill en inventaris overgedragen aan het echtpaar Alex en Yvonne Boerboom uit Bergambacht.

Met veel trouwe bezoekers werd een spetterend eindfeest gevierd in Club Seasons. Mario en Sharon besloten al eerder dat ze een nieuwe huurtermijn van vijf jaar zouden afwijzen.

"Het zijn lange dagen en we hebben beiden een drukke baan", zegt Sharon. "Mario runt een bedrijf in licht- en geluidstechniek en ik werk al elf jaar bij eetcafé De Vlist. Met een disco erbij draai je korte nachten in het weekeinde. We hebben zes prachtige jaren gehad met veel lol en entertainment, maar het is nu tijd voor een adempauze."

Hobby
De Schoonhovense disco was feitelijk een hobby voor het ondernemende Ammerstolse duo. In 2010 namen ze de 'Babbels' over van Noordergraaf en doopten de naam om in 'Seasons'.

Veelal jong publiek uit Schoonhoven en omgeving was ieder weekeinde op de dansvloer te vinden, maar ook ouderen genoten van de terugkeer naar de Sixties. Daarnaast werden bekende diskjockeys als Hardwell, Jeroen Post, Mental Theo en Ziggy Stardust gecontracteerd om de boel te vermaken.

Verschralen
Volgens Yvonne Boerboom zou het uitgaansleven in de regio verschralen zonder discotheek. "De Manebrug in Lopik is al enige tijd gesloten. Jongeren hebben behoefte om elkaar te ontmoeten. Als ze niet naar Schoonhoven kunnen gaan, waar moeten ze dan naar toe? Ik wilde niet dat dit zou doodbloeden. Daarom hebben we deze stap gezet."

Yvonne en Alex hopen zo snel mogelijk aan de gang te kunnen gaan met Seasons 2.0. "Allereerst om de aandacht op dit pand vast te houden, maar daarnaast moeten we ook gewoon de pachtsom ophoesten. Mario en Sharon willen ons in de opstartfase bijstaan. Van dat aanbod maken we graag gebruik."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden