Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Choco Kado de Berekuil start crowdfunding voor uitbreiding

  •   keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Om de productie uit te breiden is Choco Kado de Berekuil in Ouderkerk aan den IJssel een crowdfunding campagne gestart voor de bouw van een patisserie.

Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen het totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Bruidstaarten
Bij Choco Cadeau de Berekuil wordt al 21 jaar op ambachtelijke wijze chocolade gemaakt. Naast de bonbons, chocolade kunstwerken en cadeaugeschenken gaat het bedrijf zich nu ook richten op patisserie producten, bruidstaarten en desserts. Met behulp van crowdfunding wil Choco Kado de Berekuil nieuwe productiemiddelen en installaties aan te kunnen schaffen.

Particuliere en zakelijke investeerders kunnen al vanaf 100 euro investeren. "Het is een goed alternatief voor een traditionele lening", schrijft Funding Circle, het bedrijf dat de crowdfunding campagne begeleidt. "Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een klein bedrag het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen, en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken." 

www.fundingcircle.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten