Afbeelding

Opgeschrikt door inbraakgolf'

112 232 keer gelezen

LEKKERKERK • Het college van B en W van gemeente Krimpenerwaard werd volgens eigen zeggen 'opgeschrikt' door de inbraakgolf medio februari in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Toch is er volgens burgemeester Tjerk Bruinsma geen reden voor angst. "Het had weliswaar veel impact op de inwoners en ondernemers, maar het ging om één nacht waarin vijftien inbraken plaats hadden. Dat is buiten proporties. Normaal gesproken heeft een dergelijk aantal incidenten in een langere periode plaats. Ik heb samen met wethouder Pieter Neven na de inbraakgolf een gesprek gevoerd met bewoners en gedupeerden in De Dertienhuizen. Daarin hebben we aangegeven dat de politie er bovenop zit. Ik kan niets zeggen over de getroffen maatregelen, maar we laten het er niet bij zitten."

Portefeuillehouder Bruinsma gaf toe dat de politie mankracht ontbeert om inbraken in de Krimpenerwaard te voorkomen. "Te weinig agenten in een groot gebied. We zullen door samenwerking, signalering en Burgernet een drempel moeten opwerpen voor criminelen. De Krimpenerwaard blijft, na Nieuwkoop, de veiligste gemeente van Zuid-Holland."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden