• Jesse Stam op de kunstijsbaan in Alkmaar. (foto: Stephan Tellier)
• Jesse Stam op de kunstijsbaan in Alkmaar. (foto: Stephan Tellier)

Jesse Stam Nederlands kampioen allround (junioren B)

Sport 175 keer gelezen

BERGAMBACHT • Jesse Stam is zondag op de kunstijsbaan in Alkmaar op overtuigende wijze Nederlands kampioen allround bij de junioren B geworden.

Zaterdag opende de snelle Bergambachtenaar het toernooi met een zesde plaats op de 500 meter in 38.95 seconden. Later op de middag kwam daar een overwinning bij op de 1.500 meter in 1.59,12. Hiermee werd hij tevens Nederlands kampioen op deze afstand, want het NK Afstanden en NK Allround werden gecombineerd.

De 1.000 meter op zondagochtend bracht zilver in 1.15,29.

Na drie van de vier afstanden moest Jesse 2,43 seconden goed maken op de slotafstand, de 3.000 meter. Tijdens zijn knap uitgevoerde race met vlakke rondetijden en een vierde plaats wist hij zijn grootste concurrent Niels Visser zelfs meer dan vier seconden voor te blijven.

Mass start
Ook op het onderdeel mass start kwam Jesse op het podium. Hij pakte het zilver. Een Nederlandse titel op dit onderdeel lag aan zijn voeten, want Jesse lag voorop in de eindsprint maar merkte niet dat de winnaar hem net voor de finishlijn aan de linkerzijde passeerde.

Komende zomer zal Jesse Stam in het skeelerpeloton uitkomen voor het CadoMotus inline skateteam.

De Lekkerkerkse Sandra Dekker werd op het NK Allround 6e bij de junioren B. Haastrechter Joost van Dobbenburgh, die momenteel in Groningen studeert en schaatst bij het opleidingsteam van iSkate, eindigde zaterdag met tijden 37.87-1.55,63-1.17,52-7.27,01 op een verdienstelijke achtste plaats in het eindklassement bij de junioren A.

De junioren C reden zaterdagavond het NK allround over 500 en 1.500 meter. De 15-jarige Kiki Tellier uit Schoonhoven eindigde met de tijden 44.31 en 2.19,04 als 20e.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Jesse Stam geflankeerd door de nummers 2 en 3. (foto: Stephan Tellier)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden