Foto: Marco van Bemmel
Foto: Marco van Bemmel

Kelders onder water in Gouderak

112 317 keer gelezen

GOUDERAK • De hoge waterstand in de Hollandsche IJssel heeft de brandweer in Gouderak woensdagavond handenvol werk bezorgd. Aan de Dorpsstraat en Middelblok liepen tien kelders onder water. 

De brandweer zette pompen in om het overtollige water weg te pompen. Terwijl brandweerlieden druk bezig waren met het bedwingen van het water, kwamen verschillende instanties - zoals Rijkswaterstaat en de Officier van Dienst Bevolkingszorg - ter plaatse om de schade op te nemen en om te bekijken wat voor verdere maatregelen er getroffen konden worden. Het is sinds november 2015 al de derde keer dat de rivier overstroomt. Voor die tijd gebeurde het nooit.

De Hollandse IJssel is een getijdenrivier en hierdoor schommelt het waterpeil bij eb en vloed. Hoe het waterpeil ineens zo omhoog kon schieten, is onbekend. Net nat zes uur 's avonds lag het waterpeil op 2,26 meter boven NAP waardoor het water uit de rivier tuinen van diverse woningen inliep. 

Het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard had eerder deze week zandzakken bezorgt bij bewoners. Deze hielden het meeste water tegen waardoor de kelders niet helemaal vol stroomden. Toen het water weggepompt was en de kelders weer droog waren kon de brandweer haar spullen inpakken en terug naar de kazerne. Tijdens het incident regelde de brandweer zelf het verkeer.

Foto's: Marco van Bemmel

Foto: Marco van Bemmel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden