• Lidia Bons en Mandy Schalkwijk onder druk (foto: wijntjesfotografie.nl)

Volleybaloverzicht: Thor toont karakter tegen koploper

Sport 357 keer gelezen

BERGAMBACHT • Om een set af te pakken van de aanstaande kampioen moet je diep gaan. Eetcafé 't Centrum/Thor toonde karakter tegen koploper Weert door de vierde set in winst om te zetten. Het werd weliswaar 1-3, maar de 25-20 zege in de vierde set werd als een overwinning gevierd in sportcentrum De Waard.

Trainer/coach Wim Boegheim kon dat wel begrijpen. "We toonden opeens zelfvertrouwen en dat is altijd goed. De laatste set blijft je toch het langst bij. Je zag dat Weert zich zat te verbijten. In de vierde set hadden ze onvoldoende antwoord op ons opportunistische spel. Je zou haast zeggen: waarom kan je niet de hele wedstrijd zoveel druk zetten op de tegenstander? Maar dat is teveel gevraagd van deze selectie tegen een team met vier voormalige eredivisiespeelsters."

VC Weert stond in de eerste twee sets als een huis. Op alle onderdelen had de ervaren opponent uit Limburg een groot overwicht. De service was vlijmscherp, de pass was beter en de blokkering vormde een groot obstakel voor de Bergambachtse aanvalsters. Het verschil werd uitgedrukt in de setstanden. Het werd tweemaal 14-25 voor de bezoekers. Daarna hervond Thor zichzelf. De thuisclub wilde niet afgaan en vocht met veel energie voor een maximaal resultaat. Hoewel de formatie van trainer/coach Wim Boegheim weliswaar de derde set met 18-25 verloor, was het elan terug. Dat bleek in de vierde set waarin Thor met Julie Kroon als spelverdeelster een 15-8 voorsprong nam. Weert spartelde flink tegen, maar moest toch de set aan het ontketende Thor toestaan: 25-20.

Hoewel de Bergambachtse brigade daarmee een plek in de middenmoot opeist, is de toekomst van het team ongewis. Naast het vertrek van trainer/coach Wim Boegheim en zijn assistent Ronald Heijstek hebben al zes selectiespeelsters aangegeven na dit seizoen te verkassen. Het is de vraag hoe Thor deze leegloop verwerkt. Volleyballen in de eerste divisie vereist een brede groep met voldoende kwaliteit.

De heren van Thor hadden geen schijn van kans tegen koploper Vives en verloren met 0-4.

Overig
De dames van Voleco uit Ouderkerk kwamen vrijdagavond reeds in actie in Vlaardingen en versloegen Move4U 2 met 0-4 via de setstanden 22-25, 15-25, 24-26 en 12-25.

Het damesteam van City Lens Krimpen richtte zich op de bekercompetitie. In Dordrecht was de Krimpense formatie kansloos tegen Next Volley 2: 3-0. Ook voor de heren van Voleco zit het bekeravontuur er op. Zij gingen met 3-0 ten onder tegen Sliedrecht Sport 3.

De heren van VC Krimpen stortten zich dit weekeinde op het carnaval. Ze treden deze week tweemaal aan tegen koploper Nesselande. Donderdag in Zevenhuizen en zaterdagmiddag in sporthal De Boog. Ook het damesteam van Dosko moet donderdagavond aan de bak. In Het Kwartier staat het duel tegen Zovoc 2 op het programma.