(foto: wijntjesfotografie.nl)
voetbal

VEP doorbreekt goede reeks Cabauw

Sport 215 keer gelezen

CABAUW • Cabauw verloor zondag op eigen veld met 2-4 van het Woerdense VEP, dat met deze zege zijn leidende positie in de tweede periode versterkt. De Cabauwenaren blijven achter de Goudse koploper ONA op de tweede plaats staan.

De vroege voorsprong die Cabauw nam -Matthijs Vermond schoot de bal vanaf eigen helft via een stuit over de mistastende VEP-doelman Christian Versteegt heen- verontrustte de Woerdenaren niet. Al snel punterde Ryan van der Aar de bal achter Rudy Beumkens, die kort daarna geen antwoord had op een effectvolle inzet van Robert Bosman. Cabauw zette daarna VEP, dat er steeds gevaarlijk uitkwam, onder druk. De bezoekers vingen Cabauw gegroepeerd op. Er was geen doorkomen aan.

Spelmaker
Cabauws spelmaker Nik Jongbloed (17) kwam weinig aan de bal vanwege een straffe mandekking van de twee keer zo oude Jan Henk van de Berg, die alle middelen gebruikte om Jongbloed uit zijn spel te houden: vasthouden, duwen en blokken. De arbiter trad hier niet tegen op. Een keer ontsnapte de jongste speler op het veld aan Van de Bergs aandacht en het was meteen raak. De bal werd na een slim passje van Jongbloed doeltreffend verlengd door Cees Spruijt.

In de tweede helft kwam VEP goed de kleedkamer uit. Nadat Friso Nagel zijn doelman assisteerde op de doellijn kopte Robert van Oostwaard de bal snoeihard achter Beumkens. Wat Cabauw ook probeerde: de gelijkmaker viel niet, al was Nick Nagel er met een kopbal, die Versteegt met de voet pareerde, nog dichtbij. "Na rust zag ik niet meer het Cabauw van de eerste helft," meldde trainer Richard Mank, die baalde van de nederlaag. "We moesten risicovol gaan spelen om langszij te komen. Toen dat niet lukte, zakten we weg"

Publiekswissel
VEP bracht kort voor tijd de marge op twee doelpunten via Ryan van der Aar, die prompt een publiekswissel kreeg.

"De nederlaag is wel terecht," erkende Mank. "In veel wedstrijden bleven we met soms wat geluk aan de goede kant van de score. Nu een keertje niet. Als Cabauw als vijfde of zesde eindigt, hebben we het goed gedaan. Alles meer is meegenomen."

Scheidsrechter Lennart Broere uit Ouderkerk had zijn handen vol aan het leiden van deze partij. De Cabauwenaren Henry den Hartog en Friso Nagel kregen geel voor al te harde tackles. Bij de gasten slingerde hij ook twee spelers op de bon. "Het was een stevig potje met ook prachtige doelpunten," merkte de Ouderkerker op.

Onder de toeschouwers bevond zich ook Tjalle van Kats, die eind vorig jaar zijn enkel brak. "Het herstel gaat snel. Ik kan weer aardig lopen. Voetballen is dit seizoen nog niet aan de orde."