(foto: Mark Looren de Jong)
(foto: Mark Looren de Jong)

Jubilerend ‘winkelcentrum’ ‘t Zonnetje Ammerstol trakteert

Algemeen 366 keer gelezen

AMMERSTOL • Buurtsuper Attent en snackpoint De Sticht vieren in februari het vijfjarig bestaan. Woensdag 3 februari kunnen klanten genieten van gratis frites, chocomel en poffertjes en van aanbiedingen met prijzen van vijf jaar geleden. 

Met de sluiting van de enige winkel uit het dorp verdween acht jaar geleden deels de sociale cohesie uit Ammerstol. Inwoners ontmoetten elkaar steeds minder vaak in het dorp zelf. De gemeente, woningbouwvereniging Beter Wonen, zorgaanbieder Gemiva-SVG Groep en Spar Holding ontwikkelden een plan om dit tegen te gaan. Met Europese subsidie werd middenin het dorp een nieuwbouwcomplex neergezet met winkelruimten op de begane grond en startersappartementen op de verdieping. Mocht het winkelplan mislukken, dan konden de winkelruimten gemakkelijk worden omgebouwd tot appartementen.

Snackpoint De Sticht was al gevestigd in het dorp en kon uitbreiden in een nieuwe ruimte. Spar Holding realiseerde een supermarkt volgens de Attent-formule, die zich richt op een breed assortiment in kleine woonkernen. Attent Ammerstol werd de honderdste Attent in Nederland. Zorgaanbieder Gemiva-SVG Groep werd exploitant van de winkel en geeft mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid in de winkel werkervaring op te doen.

Winkelcentrum
Tijdens de bouw plaatsten bouwvakkers gekscherend een bord aan de hekken met daarop de tekst: 'Hier komt winkelcentrum 't Zonnetje'. "Ze kregen gelijk", vertelt Dennis Roosenburg, bedrijfsleider van Attent. "Attent en Snackbar de Sticht zijn het middelpunt van het dorp geworden. Zeker in het begin hebben wij de Ammersenaren erop aangesproken vooral bij ons te komen voor hun boodschappen en snacks. Voor een groot gedeelte is dit gelukt en we heten onze vertrouwde en nieuwe klanten ook in de toekomst van harte welkom."

Vanwege het jubileum doen de ondernemers iets terug voor hun klanten met het weggeven van gratis lekkernijen op 3 februari. De Sticht trakteert tussen 12.00-13.30 uur op patat; bij Attent kunnen tussen 12.00-16.00 uur poffertjes worden gegeten. Bovendien worden van 3 t/m 10 februari de prijzen van enkele producten verlaagd.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden