• Schoonhoven-speler Farouk el Kadiri (l) in duel met Maurien Plug. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Schoonhoven-speler Farouk el Kadiri (l) in duel met Maurien Plug. (foto: wijntjesfotografie.nl)

FC Perkouw vol passie naar winst in Schoonhoven

Sport 592 keer gelezen

SCHOONHOVEN/BERKENWOUDE • FC Perkouw stroopte zaterdag de mouwen op in de Zilverstad en versterkte met de 1-3 winst zijn positie in de periode. 

Perkouwenaar Harold Vrolijk maakte in deze bikkelharde, maar faire, streekderby twee schitterende doelpunten.

Na een minuut stilte als eerbetoon aan de onlangs overleden Bert de Bruin, die jarenlang voorzitter van de jeugdcommissie was, namen de Perkouwers direct het initiatief. Met een mannetje meer op het middenveld waren de gasten uit Berkenwoude het meest in balbezit. Jan Smits en Ruben de Vries konden beurtelings vrijuit opstomen richting Schoonhovens strafschopgebied. De jonge defensie van de thuisclub oogde onzeker, maar had in Marc Kruiper een rots in de branding. Alle hoge ballen waren voor hem.

Rots
Het prima opbouwende Perkouw zocht de gaten in de defensie daarom over de grond en vond die ook. De vrijstaande Jan Smits speelde op de rand van het zestienmetergebied spits Elgar Mudde aan, die de bal terugkaatste naar Smits. De aanvoerder van de Perkouwse zaterdagderdeklasser schoof de bal buiten het bereik van doelman Sjef van Vugt in de uiterste rechterhoek. Schoonhoven werd af en toe gevaarlijk via de buitenspelers Mustafa Hassouni en Farouk el Kadiri.

In de tweede helft verving bij Perkouw Matthijs Vrolijk de aan zijn enkel geblesseerde Eelco van Viersen, die een tackle van Rogier Peltenburg maar ternauwernood 'overleefde', en loste aan Schoonhoven-kant Kelvin Potuyt vleugelspeler Farouk el Kadiri af. Perkouw vergrootte zijn voorsprong, nadat Julian van Lith de bal afpakte van Hassouni en Harold Vrolijk in stelling bracht. Vrolijk omspeelde rechtsback Daan Teunissen en schoot onberispelijk raak.

Schoonhoven kwam via een attente Rogier Peltenburg, die weifelend optreden van doelman Dennis Ensink en verdediger Maurien Plug doeltreffend afstrafte, weer terug in de wedstrijd. "Plots zag ik een elftal, dat net als Perkouw ging voor elke bal," merkte Schoonhoven-trainer Wim Eilander na afloop op. "Dat miste ik in de eerste helft. Maar goed, de vorm ontbreekt nog en we waren in de opbouw steeds snel de bal weer kwijt."

Ruimte
Perkouw-trainer Harm Spijker, die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, stond - op een kwartiertje na - relaxed langs de kant. "De slag op het middenveld was duidelijk voor ons. Na de 0-2 zakten we iets in en kwam Schoonhoven gevaarlijk opzetten. Daardoor kregen wij wel meer ruimte voorin en we hebben enkele spelers die daar goed gebruik van kunnen maken."

Ruben de Vries vond de vrijstaande Harold Vrolijk, die knap raak kopte. Spijker: "Vrolijk komt steeds beter in vorm en heeft zijn scorende vermogen weer terug." De prima leidende scheidsrechter Syed uit Rotterdam, die geel trok voor Schoonhovenaar Willem-Paul van der Heijden (commentaar op de leiding), genoot net als een groot deel van het publiek van deze streekderby: "Hier zat alles in wat voetbal zo mooi maakt: passie, inzet, vechtlust. Fantastisch."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden