• Patrick de Reuver (DCV) contra Spirit-doelman Bas Haasnoot. (archieffoto: wijntjesfotografie.nl)
• Patrick de Reuver (DCV) contra Spirit-doelman Bas Haasnoot. (archieffoto: wijntjesfotografie.nl)

Drie derby's bij herstart voetbalcompetitie

Sport 150 keer gelezen

K'WAARD • Met maar liefst drie derby's wordt aankomend weekend de voetbalcompetitie hervat. De verwachtingen in de verschillende kampen zijn hooggespannen.

Op het menu van aanstaande zaterdag staan de wedstrijden Spirit-DCV, Schoonhoven-FC Perkouw en Bergambacht-Lekkerkerk .

Tweedeklasser Spirit heeft het tot op heden driemaal met weinig succes opgenomen tegen DCV. De geel-witten verloren tweemaal en speelden eenmaal gelijk. "Dat schreeuwt om revanche", meent Spirit-middenvelder Stefan Bitter. "We zijn redelijk fit en hebben prima oefenwedstrijden achter de rug. Het is alleen jammer, dat ik niet kan meespelen vanwege een schorsing. Gelukkig is de selectie breed genoeg om dat op te vangen." Spirit belegde het afgelopen weekeinde een trainingskamp in het Spaanse Marbella.

Patrick de Reuver, spits van DCV, heeft tijdens het uitstapje met de rood-zwarten in Oostenrijk leren snowboarden, maar of hij het balgevoel terug heeft, moet zaterdag blijken in Ouderkerk. Terug uit de Oostenrijkse sneeuw zegt hij: "Ik verwacht voor de derde maal winst voor DCV. Wij hebben een zeer prettig wintersportweekeinde achter de rug en weten weer wat we aan elkaar hebben. Bovendien weten wij wat er nodig is om zo'n beladen wedstrijd te winnen. Daar gaan we in Ouderkerk gebruik van maken."

Gemotiveerd
De supporters van VV Schoonhoven zijn eveneens benieuwd hoe de blauw-witten na een matige eerste seizoenshelft de draad weer oppakken. Tegen de 'vechtjassen' uit Berkenwoude kunnen de mannen van trainer Wim Eilander aantonen dat zij toch een prijs willen pakken. "We zijn tot op het bot gemotiveerd om te winnen", zegt vrije trappenspecialist Kelvin Potuyt. "Normaal gesproken moet dat ook lukken."

Daar is Elgar Mudde, de topscorer van FC Perkouw, niet van overtuigd. "Wij gaan er vol tegenaan. Het trainingskamp in Geldrop -met 28 spelers en begeleiders- is perfect verlopen en we richten ons nu op de competitie. Wellicht is er een periodetitel te halen. Je hoeft bij Perkouw geen spelers op te laden voor een derby. Ik ga er vanuit dat we er in Schoonhoven zullen staan en niet de kat uit de boom kijken."

André van der Wouden, linkervleugelverdediger van Lekkerkerk, verwacht een pittig duel in en tegen Bergambacht. "Het is een bijzondere wedstrijd, net zoals de vorige edities. Als we een plek bij de eerste vier willen bereiken, moeten we winnen. Dat is helder." Lekkerkerk zag af van een trainingskamp.

Voor trainer Anton van der Stelt breekt de laatste fase aan bij Bergambacht. Uiteraard wil hij op een goede manier afsluiten. "En dat kan alleen met aansprekende resultaten."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden