• De toekomstige bewoners vieren vast een feestje. (foto: Adri Verhoeven)
• De toekomstige bewoners vieren vast een feestje. (foto: Adri Verhoeven)

Vierde fase 'Kromme Draai' van start

Algemeen 299 keer gelezen

AMMERSTOL • Bouwproject De Kromme Draai in Ammerstol is zijn vierde fase in gegaan. Wethouder Dilia Blok en Cees van der Oest, koper van het eerste uur, gaven donderdag het officiële startsein met het slaan van de eerste paal.

In deze fase gaat bouwbedrijf De Langen en Van den Berg uit Bergambacht nog eens veertien woningen realiseren. Met de acht eengezins- en zes twee-onder-één kap woningen staat de teller voor het hele nieuwbouwproject op 71. Een forse uitbreiding, waardoor het Lekdorp de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt.

Ondanks de regen en harde wind waren naast de aannemer en de wethouder ook alle toekomstige bewoners naar de bouwplaats gekomen om als nieuwe buren alvast een klein feestje te vieren. Van jong tot wat ouder en van starter op de koopwoningmarkt tot doorstromer: het project krijgt een bont gezelschap bewoners. Zo komen naast de vijftigers Cees van der Oest en zijn vrouw ook dochter Suzanne en partner Remco Schenkel met hun dochter Elise en toekomstige baby in het project te wonen. Voor pa en ma was het 'laten we nog één keer een nieuw huis kopen', terwijl dochter en schoonzoon een huurhuis achterlaten en met hun koophuis aan een nieuwe uitdaging beginnen. Hoewel het terrein nu nog alleen met lieslaarzen te betreden is, hopen beide stellen rond de bouwvak hun droomhuis te betrekken. "Vanuit Bergambacht gaan we nu in een buitenwijk of, zoals sommigen het ook wel noemen, de voorstad van Bergambacht wonen", zegt Suzanne met een knipoog.

Inburgeren
Felicitaties waren er natuurlijk zowel van de aannemer, Tomas van den Berg, als van Dilia Blok. "Nog niet alle woningen zijn verkocht, maar wij hebben toch gemeend met de bouw te gaan starten. Hierdoor zal het totaalbeeld van De Kromme Draai verbeteren en kunnen we de entree eindelijk verfraaien", licht Tomas van den Berg toe.

Dilia Blok zei het vooral heel belangrijk te vinden dat Ammerstol, dankzij alle bouwactiviteiten, de laatste jaren weer vers bloed heeft gekregen. "Hierdoor krijgt de hele gemeenschap een enorme impuls". Ze sloot af met een tip voor de toekomstige bewoners: "Ga op Koningsdag naar het Kerkplein, dat is dé manier om in te burgeren."

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden