• Het werk aan de rotonde bij De Nieuwe Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al enkele maanden stil. (foto: Robert van der Hek)
• Het werk aan de rotonde bij De Nieuwe Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al enkele maanden stil. (foto: Robert van der Hek)

Werk rotonde De Nieuwe Wetering Bergambacht stilgelegd

Algemeen 443 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het is de grote vraag wanneer het werk aan de rotonde bij bedrijventerrein De Nieuwe Wetering wordt hervat. De werkzaamheden aan het verkeersplein in aanleg, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, liggen al bijna drie maanden stil.

De provincie Zuid-Holland ligt in de clinch met aannemer BAM Infra nu er scheuren in een groot aantal betonnen palen zijn geconstateerd.

"De vrees voor mogelijke verzakkingen moet eerst worden weggenomen", stelt wethouder Ria Boere in een toelichting. "De weg wordt straks nog meer belast door zwaar verkeer. Dan kan je je geen missers permitteren. Het is een drukke route."

Provincie
Boere weet 'net zoveel als iedereen' over de aanleiding van de bouwstop. "Het is een provinciale aangelegenheid. Ik ben inmiddels wel op de hoogte gebracht van de problemen en verwacht een forse stagnatie. Het project zou in december vorig jaar worden opgeleverd, maar daar kan je nu rustig zes tot negen maanden bij optellen. Dit wordt een langdurige operatie. Wellicht moeten alle palen weer uit de grond worden gehaald. Ik heb geen idee."

Boere wees ook op de verkeersveiligheid voor fietsers. Het donkere, slingerende pad achter de bouwhekken langs de rotonde  is vrijwel niet verlicht. Ze heeft al diverse klachten binnengekregen en de aannemer op zijn verantwoordelijkheid aangesproken. "De verlichting moet in orde zijn."

Brief
De raad is dinsdag per brief geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Wethouder Boere meldt daarin dat uit akoestische metingen is gebleken dat bij de in de grond geslagen palen bij de parallelweg scheurvorming is ontstaan en dat de provincie de aannemer aansprakelijk heeft gesteld voor de schade en financiële gevolgen. BAM Infra heeft daarna laten weten dat deze palen geen negatieve invloed hebben op het werk. In afwachting van nader onderzoek is de aannemer op 21 oktober gestopt met de werkzaamheden.

Tijdens een recent onderhoud heeft de Provincie aangegeven voorstander te zijn van een vastgelegde beproeving, die landelijk als standaard wordt gehanteerd. De gemeente Krimpenerwaard gaat er vanuit dat de betrokken partijen eind januari tot overeenstemming komen over de te hanteren meting.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden