Afbeelding

KOAG blijft na simpele zege gedeeld eerste

Sport 53 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar leverde een eenvoudige overwinning op voor de korfballers van KOAG. In 's Gravendeel won de formatie van trainer/coach Mark Tissink simpel van het inspiratieloze ADO: 11-18.

KOAG begon voortvarend tegen de middenmoter en scoorde direct uit de eerste aanvallen. Daarna zakte het hoge tempo wat weg bij de bezoekers en werd het spel te eenzijdig. Het stond echter verdedigend goed bij de Krimpenaren. De thuisploeg kwam moeizaam tot verre schoten en de verdedigende rebound was goed verzorgd. De ruststand werd door Emma Scherstra bepaald op 4-9.

Ook na rust was de King-formatie heer en meester. Geen enkel moment kwam de thuisploeg dichterbij. De strijdlust leek te ontbreken bij ADO. KOAG kon zonder zich nadrukkelijk in te spannen makkelijk uitlopen.

In de slotfase mochten enkele spelers uit het tweede team meedoen. Agnes Mudde bepaalde de eindstand op 11-18. Dankzij deze overwinning en de zege van HKC op ONDO gaan KOAG en HKC samen aan kop in de tweede klasse.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden