Afbeelding

Jeugdtoernooi Gouwenes in het slop

Sport 399 keer gelezen

EVERDINGEN • Volgens goed gebruik is in de eerste week van de zomervakantie op het tennispark van LTV Gouwenes het open jeugdtoernooi gespeeld. Met 59 deelnemers en 72 inschrijvingen in elf categorieën was de animo voor de twintigste editie niet om over naar huis te schrijven.

Mohamed Gouzzaf is vanaf het begin wedstrijdleider van dit toernooi. Er ging een aantal jaren overheen om bekendheid te krijgen, maar toen groeide het uit tot een evenement waar 120 jeugdigen in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar aan meededen. Het toernooi had dan ook heel wat te bieden: naast het tennissen werd dagelijks master of the court gedaan, op woensdagmiddag werd door de trainers een clinic verzorgd waarna de deelnemers werden getrakteerd op poffertjes, en na de prijsuitreiking kon iedereen deelnemen aan een gratis verloting met aantrekkelijke prijzen.

“De situatie is zorgwekkend”, constateert Gouzzaf. “Het is nog maar een paar jaar geleden dat we deelnemers moesten weigeren vanwege gebrek aan capaciteit. De toernooicommissie heeft de gebruikelijke wegen bewandeld om de jeugd naar Everdingen te krijgen, daar ligt het niet aan. Er deden slechts tien leden van Gouwenes mee. Ook dat geeft te denken. Het jeugdtennis zit hier bepaald niet in de lift. In dat opzicht verdient de club geen pluim want het bestuur voert niet bepaald een actief jeugdbeleid. We zijn nogal wat kinderen kwijtgeraakt aan het voetballen. Kennelijk spreekt een teamsport meer aan, hoewel ik vind dat voetbal en tennis goed samen kunnen gaan.”

Hoewel er relatief veel deelnemers van tennisverenigingen uit Vianen, IJsselstein, Nieuwegein en Culemborg waren heeft het open jeugdtoernooi niet uitsluitend een regionaal karakter. Op de sheets kwamen ook namen voor van kinderen uit Gorinchem, Woerden, De Meern en Amstelveen. Dat alles neemt niet weg dat het gros van de elf categorieën matig was bezet. Bij het meisjes dubbel werden twee leeftijdsklassen samengevoegd om te kunnen starten. Om iedereen zo veel mogelijk te laten tennissen is het hele toernooi in poules afgewerkt.

“Ik zie de toekomst somber in”, vertelde Mohamed Gouzzaf. “Als er niet gauw iets gebeurt is dit evenement gedoemd om opgeheven te worden, en dat zou me toch wel aan mijn hart gaan. Daar komt bij dat de trainers geweigerd hebben hun medewerking te verlenen aan de clinic, en ook dat doet afbreuk aan dit jeugdtoernooi.”

De jeugdleden van Gouwenes speelden een ondergeschikte rol. Dat gold niet voor Joyce van der Stelt. Samen met haar zus Tessa won ze het dubbel tot en met 14 jaar. Daarnaast won ze de titel bij de meisjes tot en met 14 jaar.

Overige uitslagen:

Meisjes t/m 10 jaar: Anne Geurts (Vianen) - Amanda Bikker (Overwaard): 6-1 en 6-0;

Jongens t/m 10 jaar: Luciano Gospadinov (De Nieuwe Brug) - Michael Jansen (Vianen): 6-3 en 6-2;

Meisjes t/m 12 jaar: Puck Ooms (Victoria) - Inge Poorthuis (Vleuten/De Meern): 6-3 en 6-2;

Jongens t/m 12 jaar: 1. Deejay Meursen (Vianen); 2. Luciano Gospadinov (De Nieuwe Brug);

Meisjes t/m 14 jaar: 1. Joyce van der Stelt (Gouwenes); 2. Astrid Schoubroeck (Vreeswijk);

Jongens t/m 14 jaar: Jop Hollander (De Doelen) - Deejay Meursen (Vianen): 6-1, 4-6 en 6-3;

Meisjes dubbel t/m 14 jaar: 1. Joyce/Tessa van der Stelt (Gouwenes); 2. Nova Rams/Astrid Schoubroeck (Vreeswijk);

Jongens t/m 16 jaar: Leroy Meursen (Vianen) - Tim Poorthuis (Vleuten/De Meern): 6-3 en 6-1.

Meisjes t/m 17 jaar: 1. Amber Boom (Vianen); 2. Priscilla den Hartog (Vianen);

Jongens t/m 17 jaar: 1. Ken van Rooijen (Groenvliet); 2. Lars van Os (Groenvliet);

Jongens dubbel t/m 17 jaar: Ken van Rooijen/Lars van Os (Groenvliet) - Tom Salari/Kevin Smit (De Doelen): 6-3 en 6-2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden