Extra ballast voor Camaro van Max Braams

Sport 35 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Camaro van Krimpenaar Max Braams en zijn teamgenoot Duncan Huisman domineerde tijdens de Dutch GT-wedstrijden, onderdeel van de GP Masters of Formula 3.

De coureurs worden daarom beloond met meer ballast, waardoor hun Amerikaanse bolide de aankomende wedstrijd zwaarder zal zijn. Om de competitie zo spannend en veelzijdig mogelijk te houden wordt er in het HDI-Gerling Dutch GT 'succesballast' uitgedeeld.

Een auto die in een race in de top drie eindigt, krijgt voor het volgende raceweekend extra gewicht toebedeeld. De winnende auto krijgt 20 kilo, de nummer twee 15 kilo en de nummer drie tien kilo. Resultaten uit het verleden tellen niet mee bij de verdeling van de extra kilogrammen.

Max Braams en Duncan Huisman wonnen drie races tijdens de recente RTL GP Masters of Formula 3. In het volgende evenement op zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus moeten ze daarom 60 kilo ballast meetorsen.

De Porsche 997 GT4 van Phil Bastiaans en Jan Lammers kwam twee keer als tweede over de finish. Dat betekent dus 30 kilo extra in de wagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden