Bekervoetbal: alleen winst voor Spirit

Sport 44 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Van de regioclubs wist alleen Spirit in de eerste speelronde van de bekercompetitie drie punten te behalen. De tweedeklasser uit Ouderkerk aan den IJssel versloeg het Oudewaterse UNIO op eigen veld met 2-1.

 

Al vroeg in de wedstrijd bracht Mark van Dam met een fraaie lob over de keeper de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na de openingstreffer zakte Spirit steeds verder in en liet het UNIO in de wedstrijd komen. Spirit mocht blij zijn dat de Ouderwaterse ploeg niet scherp was. Toch kwam UNIO een kwartier voor tijd op gelijke hoogte en gingen de bezoekers op jacht naar meer. Vlak voor tijd ging Spirit alsnog met de overwinning aan de haal. Een speler van UNIO raakte de bal met de arm na een vrije trap van Bjorn Zierts. René Groen benutte de toegekende strafschop: 2-1.

Dilettant speelde in Schoonhoven met 1-1 gelijk tegen de gelijknamige derdeklasser. Dilettant nam in de tweede helft een 0-1 voorsprong via debutant Danny Schoorel (ex-Zwervers), die attent reageerde op een foutieve terugspeelbal. Schoonhoven werd daarna sterker en kwam via Jouk Pols op gelijke hoogte. De thuisclub was daarna dicht bij een overwinning, maar Dilettant bleef de op de been. In de formatie van trainer Fred Lagendijk ontbraken Michel Rodenburg, Marnix van den Adel, Ralph Verstralen en nieuwkomer Marcello van Daalhuizen.

DCV stond in Gouda na 45 minuten met 3-0 achter, maar wist vervolgens de schade tot 3-2 te beperken. Gouderak ging op eigen veld onderuit tegen SPV '81 (2-4) en Lekkerkerk verloor met ruime cijfers van Hermes DVS: 5-2. Toch wanhoopt Lekkerkerk-trainer Hans Scheffer niet. ,,De onderlinge verschillen zijn klein. Iedereen moet zijn plek verdienen. Die strijd moet leiden tot extra resultaat. Wat verder opvalt, is dat het scorend vermogen ontbreekt. Dat probleem hadden we vorig seizoen reeds geconstateerd. De komende weken zullen we daar dan ook hard aan werken”.

Programma tweede ronde: Dilettant-Spirit, DCV-Zwervers, Gouderak-Hargasport en Lekkerkerk-VOB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden