Spirit weer in de fout

Sport 53 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit verloor voor de derde keer op rij. Tegen Leonidas gaf de ploeg van trainer Patrick van Loo weer niet thuis: 1-0.

Spirit kreeg binnen tien minuten twee tegenvallers te verwerken. Eerst moest Ruben de Vries het veld met een kwetsuur aan zijn hamstring verlaten. Niet veel later viel Arian van Herk met een knieblessure uit. Gevreesd moet worden dat Spirit de twee spitsen een tijdje moet missen. Door de vroege wisselingen was Spirit uit balans. Het liet zich terugzakken en liet de bal aan Leonidas dat, op enkele speldenprikken na, niet echt gevaarlijk kon worden.

Schotkans

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Spirit beter in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele kansen. Eerst kreeg René Groen een schotkans, maar de linkspoot schoot de bal te gehaast naast. Na een goede combinatie tussen Kevin van Vliet en Maarten Tissink dook Kevin Kriek vrij op in de zestien, maar de middenvelder controleerde de bal niet goed. De grootste kans was echter voor Mark van Dam. Na een prima steekpass van Stef de Goede had Van Dam een vrije doortocht richting het Rotterdamse doel, maar zijn stiftbal miste de juiste hoogte waardoor de keeper van Leonidas redding kon brengen. Na een harde charge op Kevin van Vliet kon een Rotterdamse verdediger met rood inrukken. De numerieke meerderheid kon door de geelwitten niet worden uitgebuit.

Vertwijfeling

Daar waar je na rust een gemotiveerd Spirit zou verwachten, was het tegenovergestelde waar. Een spoor van vertwijfeling sloop in de ploeg. Binnen vijf minuten bood Bjorn Zierts de spits van Leonidas een niet te missen kans. Hij zette de deur met een slecht verwerkte bal plotseling wagenwijd open, maar doelman Senel Dilek bracht knap redding. Even later werd een overtreding van Maarten Adriaanse bestraft met een rode kaart. Leonidas rook bloed en zette Spirit verder onder druk. Dat leidde tot de enige treffer. Kevin Kriek ging in zijn eigen zestien metergebied in de fout en de strafschop die daaruit volgde, werd feilloos ingeschoten: 1-0. Met opportunistisch spel probeerde Spirit vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar zoals eigenlijk al het gehele seizoen miste de ploeg de overtuiging om aanspraak te kunnen maken op een punt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden