Cabauw in spektaculaire wedstrijd alsnog onderuit

Sportt 183 keer gelezen

CABAUW • In een doelpuntrijk duel verloor Cabauw met 4-5 van Moordrecht, dat in de slotfase pas kans zag de thuisclub te ontdoen.

Het was jammer dat slechts een handjevol toeschouwers zondag getuige was van het energierijke duel tussen beide zondagvierdeklassers. Vanaf de eerste seconde vlogen de spelers erin en ontstonden er legio doelkansen voor zowel Cabauw als Moordrecht.

Overlopen

De gasten speelden met vier spitsen, waardoor de Cabauwse defensie in de beginfase overlopen werd. “Het duurde even voordat we daar een antwoord op hadden,” stelde Cabauw-trainer Kees van den Berg na afloop, “maar door achterin toch één-op-één te blijven spelen, hadden we op het middenveld in de persoon van Wilmar Munster een mannetje over. Hij kon de aanvallers prachtig bedienen.”

Splijtend

Munster zette Tom Overbeek na een splijtende pass aan het werk, die op zijn beurt Cees Spruit in scoringspositie bracht. Spruit tikte de bal achter Moordrecht-doelman Mitch Binken.

Nadat verdediger Koen Strien met een stijlvolle inzet bijna zijn eigen doelman Rudy Beumkes passeerde, trof een van richting veranderd afstandsschot van Nigel Kempers wel doel, 1-1.

De bediener van het elektronische scorebord kon de afstandsbediening in de hand houden, want een volgend doelpunt hing constant in de lucht. Moordrechtenaar Stefan Bos zette hem als eerste aan het werk. Wilmar Munster bekroonde zijn goede optreden vlak voor rust met een rake strafschop, toegekend door arbiter Haanskorf uit Capelle aan den IJssel, toen Nick Nagel binnen zestien gevloerd werd.

Flitsend

In de tweede helft kwam Cabauw flitsend uit de startblokken. Het aanvalsduo Jacco Bijman/Nick Nagel was binnen vijf minuten twee keer doeltreffend. Bijman gaf de eindpass en Nagel drukte af.

Moordrecht, dat voetballend meer in huis had, raakte niet in paniek en nam het initiatief weer over. Jan de Joode profiteerde al snel van een misverstand tussen doelman Beumkes, die bij een actie de bal losliet, en Spruit. De Joode werkte de bal tegen de touwen.

Met twee nieuwe aanvallers in de ploeg startten de gasten een waar offensief. “De snelle aansluitingstreffer van Moordrecht en de wissels deden ons de das om,” verklaarde Van den Berg kort na de wedstrijd. “Mijn invallers hadden er reeds een wedstrijd in het tweede opzitten, terwijl die aan Moordrecht-kant okselfris waren. Ik moest zelfs mijn reservedoelman Stefan Slootjes inzetten als rechtsback. De steeds toenemende druk konden we niet aan. Na de 4-4 (doelpuntenmaker Abdelhak Kaïssy, red.) hoop je dat we een puntje aan dit duel overhouden, maar dat was ons ook nog niet eens gegund.”

Slordig

In de slotfase speelde Cabauw slordig. Bij balverlies schakelde Moordrecht, dat de zege rook, snel om. Het (discutabele) winnende doelpunt viel drie minuten voor tijd. In het overvolle Cabauwse strafschopgebied werd Rudy Beumkes, die op de grond lag, gehinderd door een Moordrecht-speler. De ervaren Danny van Berkel had weinig moeite de bal in het lege doel te schieten.

De Cabauwenaren probeerden nog met lange halen naar voren het tij te keren, maar de bal bereikte nauwelijks het Moordrechtse zestienmetergebied.

Opstelling Cabauw: Rudy Beumkes; Koen Strien (46. Daan van Vreeswijk), Bas Strien, Jeroen Oerlemans, Mark van Klaren; Cees Spruit, Tom Overbeek (80. Henri den Hartog), Desley Steenbergen (84. André Slootjes); Jacco Bijman, Wilmar Munster, Nick Nagel.