VC Krimpen heeft geen moeite met Rijswijk 2

Sport 66 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het heren volleybalteam van City Lens Krimpen ligt nog steeds op koers. In sporthal De Boog werd Inter Rijswijk 2 overtuigend met 4-0 door de koploper van de tweede divisie C verslagen.

Vanwege enkele lichte blessures begon coach Wim Bruijn met Theo Douma en Frank Blind als passer/lopers, René Valstar en Armand van den Bos op de middenposities, Pim Geurts als spelverdeler en Steven de Visser op de diagonaal. De eerste set werd er scherp geserveerd door de thuisclub. Inter Rijswijk had geen antwoord op dit servicegeweld en zo kon - na een kleine opleving van Rijswijk - de eerste set eenvoudig worden binnengesleept met 25-13. Opvallend was dat de coach en de spelers het nodig vonden om zich verbaal te laten gelden. Dat het arbitrale duo hier maatregelen tegen zou treffen mocht duidelijk zijn.

Duimbreed

In de tweede set stond er een ander Inter Rijswijk in het veld. De bezoekers gaven VC Krimpen geen duimbreed toe. Beide teams bleven om en om scoren. Er volgde een spannende slotfase. VCK ging beter spelen en haalde steeds de service terug. Na goed verdedigd werk van de Krimpenaren sloeg de diagonaalspeler van Rijswijk de bal in het net waardoor Krimpen ook deze set won met 29-27.

De opleving van Rijswijk was voor VC Krimpen het sein om de druk te verhogen. Inter Rijswijk kwam hierdoor niet meer in de wedstrijd. Dit frustreerde de tegenstander in die mate dat er een gele kaart aan te pas moest komen. Krimpen liet zich niet van de wijs brengen en liep makkelijk uit naar 25-15.

 

De vierde set was slechts een formaliteit. Frank Blind werd vervangen door Sven Spruijt en ook oudgediende André van Elsacker maakte zijn rentree. Deze wissels hadden geen invloed op het spel van VC Krimpen. Ook deze set werd met 25-17 gewonnen. De concurrenten wonnen eveneens waardoor de stand bovenin ongewijzigd bleef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden