Ongelukkige nederlaag en zware blessure voor CKC Kinderdijk

Sport 56 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Kinderdijk heeft in de openingswedstrijd van de zaalcompetitie net geen punt gepakt.

Gezien het goede spel had Kinderdijk minstens een gelijkspel verdiend, maar het mocht niet zo zijn. Grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van aanvoerster Elizabeth van der Markt. Voor aanvang van de wedstrijd was zij gehuldigd voor haar 150-ste duel in Kinderdijk 1, maar al voor de rust moest zij het veld verlaten met een ernstige knieblessure.

Stijgende lijn

In de voorbereiding op de zaalcompetitie waren enkele goede resultaten neergezet, waarmee het jonge team van Christie van Wijk toonde dat er een stijgende lijn zit in de ontwikkeling. Die stijgende lijn werd tegen IJsselvogels doorgezet. Er werden veel goede aanvallen opgezet. Verdedigend was er ook de durf om goed druk op de tegenstanders te zetten, waarbij vooral Arjan Schook opviel door zijn zeer geconcentreerde verdedigen op één van de topschutters van IJsselvogels.

De openingstreffer in deze wedstrijd was weliswaar voor IJsselvogels, maar in de aansluitende aanval antwoordde Annemarie van As direct met een mooi afstandschot. Daarna liep Kinderdijk in vijf minuten uit naar een voorsprong van 4-2. Kinderdijk kon niet doordrukken en moest toezien dat IJsselvogels via drie rake afstandschoten op een 4-5 voorsprong kwam.

Kinderdijk herpakte zich tijdig en scoorde vervolgens zelf ook drie keer op rij, onder andere via een doelpunt van Rianne Borsje, nadat zij in scoringspositie was gebracht door Martijn Kreuk, die bij het uitverdedigen de bal keurig onderschepte. Dit doelpunt was een mooi voorbeeld van de energie die Kinderdijk in de wedstrijd legde, waardoor het in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Noodlot

Twee minuten voor rust, bij een tussenstand van 12-10, sloeg het noodlot voor de aanvoerster van Kinderdijk toe. Na een ongelukkige beweging raakte Elizabeth zwaar geblesseerd aan haar knie en moest zij door verzorger Arie van Loon van het veld gedragen worden. Zij werd vervangen door Melissa den Braanker, die, ondanks dat zij al een wedstrijd met het tweede had gespeeld, goed inviel. In één van de eerste aanvallen na de wissel scoorde zij zelfs al direct van afstand. De laatste minuut van de eerste helft werd er nog twee keer gescoord door IJsselvogels, waardoor een ruststand van 13-12 werd bereikt.

Attractief

Na de rust ontspon zich een zeer spannende wedstrijd, met voor het talrijk opgekomen publiek attractief korfbal. IJsselvogels leek meermaals de overhand te krijgen, maar steeds kwam Kinderdijk goed terug. Tien minuten voor tijd was IJsselvogels uitgelopen naar 18-21 en leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar. Kinderdijk toonde de juiste mentaliteit, door vanaf dat moment nog een extra tandje bij te schakelen. Via een rake strafworp van Rianne, na een overtreding op Arjan, en een mooi afstandschot van Jurre Temmer, kwam Kinderdijk op 20-21.

Twee minuten voor tijd kwam IJsselvogels op 20-22, waarna Melissa direct antwoordde met haar tweede rake afstandschot. In de laatste twee minuten had Kinderdijk nog kansen op de gelijkmaker, met enkele seconden voor tijd nog een afstandschot dat uit de korf draaide. Zodoende was de stand bij het eindsignaal 21-22, waar een puntendeling meer recht had gedaan aan het verloop van de wedstrijd en het goede spel van Kinderdijk.

Scores Kinderdijk: Jurre Temmer 4x, Erwin Zanen 3x, Annemarie van As 3x, Elizabeth v.d. Markt 2x, Rianne Borsje 2x, Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook 2x, Melissa den Braanker 2x, Janneke Pellikaan 1x.