Spirit verspeelt dure punten

Sport 93 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • In een wedstrijd met twee gezichten verspeelde Spirit dure punten. De ploeg van trainer Patrick van Loo boog tegen Hellevoetsluis een achterstand om, maar zag Hellevoetsluis in de slotfase toch nog langszij komen: 4-4.

De Ouderkerkers schieten met het gelijkspel weinig op. Spirit kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een prima aanval via Sebastiaan Snoei en Bjorn Zierts belandde de bal voor de voeten van Kevin van Vliet die vanaf een meter of twaalf gedecideerd raak schoot: 0-1 Hellevoetsluis antwoordde echter al snel. De linksbuiten van Hellevoetsluis trok naar binnen en schoot de bal vanaf zestien meter in de korte hoek: 1-1. Spirit was overduidelijk van slag en Hellevoetsluis profiteerde daarvan. Het ontbrak Spirit aan overleg tussen de verschillende linies. De geel-witten werden bovendien afgetroefd op inzet.

Na een half uur spelen moest Spirit in korte tijd twee identieke goals incasseren. Tweemaal ontsnapte de rechtsbuiten van Hellevoetsluis aan de aandacht van de Ouderkerkers. Zijn voorzetten werden door de aanvallende middenvelder (met het hoofd) en de linksbuiten van Hellevoetsluis doeltreffend afgerond: 3-1. Spirit ging nog voor rust op zoek naar de aansluitingstreffer, maar miste overtuiging. Een vrije trap van René Groen belandde via de keeper nog op de lat en niet veel later schoot Maarten Adriaanse van dichtbij wild over.

Een heel ander Spirit kwam uit de kleedkamer en binnen tien minuten was het gelijk. Van Vliet stelde Zierts in staat om de aansluitingstreffer bij de tweede paal binnen te schieten en kort daarna schoot diezelfde Zierts de gelijkmaker prachtig binnen: 3-3. Spirit drukte door en dat leidde tot een voorsprong. In eerste instantie ranselde de doelman van Hellevoetsluis op aangeven van Allard Ligthart een kopbal van Ruben de Vries nog uit zijn doel, maar uit de corner die daarop volgde kopte diezelfde De Vries Spirit alsnog op voorsprong: 3-4.

Beide ploegen leken hun kruit daarna wel verschoten te hebben en Spirit leek een slechte wedstrijd winnend af te gaan sluiten. In extremis ging het echter toch nog mis. Na slecht uitverdedigen belandde de bal bij de spits van Hellevoetsluis, die met meer geluk dan wijsheid met een halve omhaal Haasnoot kansloos liet: 4-4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden