DCV levert wanprestatie bij hekkensluiter

Sport 45 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV leverde een wanprestatie tegen CVV-Mercurius. In een curieuze wedstrijd liet DCV zich van zijn slechtste kant zien tegen de hekkensluiter. Het verschil op de ranglijst was niet waarneembaar, omdat DCV zich inspiratieloos, tempoloos en fantasieloos manifesteerde. De Rotterdammers wonnen met 3-1.

In de beginfase probeerde DCV nog wel druk te zetten, maar al snel stichtte de thuisclub gevaar in het doelgebied van DCV. In de 11e minuut schoot Dario Sambo nog over het doel, maar twee minuten later maakte na een voorzet van diezelfde Sambo Raoul Graham hands in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Dario Lara Olaya kinderlijk eenvoudig in de handen van keeper Jeroen Bosman geschoten.

Het enige wapenfeit van DCV in de eerste helft was een geblokt schot van Arthur Admiraal. In de 36ste minuut kwam CVV-Mercurius aan de leiding. Ouassia Rehmi legde op links de achterhoede van DCV in de luren en krulde de bal in het doel: 1-0. Met deze stand brak de rust aan.

Penalty

Na de rust startte DCV furieus. CVV-doelman Christiaan Veldkamp behoedde de Rotterdammers voor een achterstand door een penalty te stoppen. Berry Pasztjerik faalde vanaf elf meter. In de 70ste minuut dook keeper Veldkamp op de bal. Raymon Lingen trachtte hem te ontwijken, maar raakte hem tegen het hoofd. Een flinke wond was het gevolg.

Na een lange onderbreking werd de 56-jarige keeperstrainer Pierre Mijnsbergen onder de lat gestald. DCV profiteerde onmiddellijk. Berry Pasztjerik trok de stand gelijk met een afstandsschot: 1-1. Het was wachten op een volgende treffer van de Krimpenaren, maar DCV kreeg daarentegen de deksel op de neus. De bezoekers moesten nog twee treffers incasseren. Opportunist Michel Feenstra worstelde zich in de 84ste minuut langs de hele DCV verdediging en bracht de stand op 2-1. Het drama voor DCV werd nog groter, toen Mark Vuijk in de slotminuut eveneens het doel trof: 3-1.