Korfballers KOAG stomen op naar derde plaats

Sport 133 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De korfballers van KOAG uit Krimpen aan den IJssel zijn in de zaalkorfbalcompetitie opgerukt naar de derde plaats van de eerste klasse. De gemotiveerde formatie van trainer Eric Rook won met nipt verschil van het stugge Triaz. De hekkensluiter werd  met 12-13 verslagen.

Triaz had de eerste twee duels verloren en bezette daardoor de laatste plaats in de poule. KOAG daarentegen had de eerste uitwedstrijd gewonnen, maar verloor vorige week in eigen sporthal De Boog van Fortis.

Stroef

In Amsterdam speelde Karin Dijkstra op de positie van Eva Bongers. KOAG begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna droogde de score op. Agnes Mudde: "Het liep stroef. De goals aan onze kant vielen moeizaam.”

Gelijke hoogte

Dat gaf Triaz de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen. Bij 3-3 wist KOAG een gaatje van twee punten te slaan door middel van twee fraaie schoten. Hierna slaagde KOAG er in de eerste helft niet meer in om de korf van de tegenstander te vinden. Triaz scoorde nog wel driemaal, waardoor de thuisclub met een 6-5 ruststand de kleedkamer opzocht.

Lastig

Na rust zou KOAG snel op voorsprong moeten komen, anders zou het nog wel eens een lastige avond kunnen worden. Door goed verdedigend werk kon er veel aandacht aan de aanval worden besteed. Dit resulteerde in vijf goals op rij voor de ontketende Krimpense ploeg. Zo werd de achterstand brutaal omgezet in een kloeke 6-10 voorsprong.

Spannend Deze voorsprong werd tot 9-13 vastgehouden. In de slotfase werd het even heel spannend, doordat Triaz terug wist te knokken tot 12-13. De gelijkmaker viel echter niet en zo was de tweede overwinning voor KOAG een feit.

Derde

KOAG staat nu op een gedeelde derde plaats met twee punten achterstand op de nummers 1 en 2. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Velocitas op het programma.