DOS-dames boeken knappe overwinning

Sport 20 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De DOS-dames hebben zaterdag een knappe 4-0 zege geboekt op Florie/NVC uit Nieuwegein.

NVC stond op de derde plaats en won vorige week nog van koploper Thor. DOS verwachtte dus felle tegenstand van de dames uit Nieuwegein. Dat gebeurde ook, maar de thuisploeg wist daar doeltreffend aanvalsspel tegenover te zetten.

Middenpositie

Met Ellen van der Horst, die meestal buitenaanvaller is, op de middenpositie, kwam DOS in de eerste set op achterstand, maar wist die vanaf 10-10 om te buigen in een lichte voorsprong. Vooral Tessa de Gruijter scoorde veel punten. Met 25-21 won DOS de spannende set.

Ook set twee werd, mede dankzij een harde klap van Monique van Wegen bij 24-23, een prooi voor de Schoonhovense volleybalsters.

Marge

Ook in de derde set nam DOS snel een flinke voorsprong, maar nu bleef de marge de hele set in stand en won DOS met 25-20.

Een moegestreden DOS kon in de vierde set niet weer een vlugge voorsprong nemen. Tot 25-25 ging het gelijk op. Vervolgens wist Tessa de Gruijter de set te beslissen met een tactische bal en vervolgens een gesprongen opslag. DOS won de set aldus met 27-25 en de wedstrijd met 4-0.

Gat

Met deze overwinning bleef DOS op de zevende plaats, maar het gat met de achtervolgers werd groter. NVC zakte van de derde naar de zesde plaats, nog net één punt boven DOS.

De volgende wedstrijd van DOS is zaterdag 8 december: een uitwedstrijd tegen het op de achtste plaats staande Vives uit IJsselstein.