Doelpuntenregen in de Blokweer

Sport 21 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op de laatste korfbalzaterdag van 2012 regende het niet alleen buiten, maar ook binnen in sporthal Blokweer. Het publiek kreeg een ongekende stortvloed van 61 doelpunten voorgeschoteld. Kinderdijk scoorde zelf weliswaar meer doelpunten dan in de voorgaande wedstrijden (24), maar omdat DSC er nog meer scoorde (37), gingen de wedstrijdpunten naar DSC. Daardoor blijft DSC meestrijden om het kampioenschap en blijft Kinderdijk nog steeds puntloos.

Bij Kinderdijk keerde Janneke Pellikaan weer terug in de basis, nadat zij enkele weken aan de kant had gestaan met een kuitblessure.

DSC startte de wedstrijd zeer voortvarend, terwijl Kinderdijk aanvankelijk juist moeite had om de korf te vinden. Daardoor liep DSC halverwege de eerste helft uit naar een tussenstand van 1-9.

Genoeg reden voor trainster Christie van Wijk om in een time-out te vluchten. Dit bleek een zinvolle onderbreking, want vanaf dat moment begon Kinderdijk mee te scoren met DSC. De doelpunten vielen nu aan beide zijden en volgden elkaar in rap tempo op.

In de laatste drie minuten voor rust werden zelfs 9 doelpunten gemaakt. Zodoende werd een ruststand bereikt van 14-22, een stand die ook als eindstand niet zou misstaan.

Ook in de tweede helft werd er veel gescoord. Aanvankelijk bleef Kinderdijk goed meescoren, waardoor het onderlinge verschil heel lang rond de acht doelpunten bleef schommelen. Aan het eind van de wedstrijd vloeiden de krachten van de Kinderdijkers echter langzaam weg, waardoor DSC uiteindelijk kon uitlopen naar een eindstand van 24-37.

Door dit verlies sluit Kinderdijk de eerste seizoenshelft af zonder wedstrijdpunten. Dit resulteert echter niet in een negatieve stemming binnen het jonge team. De spelers en speelsters beseffen dat dit jaar een 'leerjaar' is en dat wedstrijden zoals deze daar zeer goed in passen. Als er op deze wijze wordt doorgegaan, dan zal het seizoen zeker niet beëindigd worden zonder wedstrijdpunten.

De competitie ligt voor Kinderdijk 1 nu twee weken stil. Op 12 januari 2013 volgt de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, een uitwedstrijd tegen IJsselvogels in Moordrecht.

Scores Kinderdijk: Arjan Schook 6x, Jurre Temmer 5x, Martijn Kreuk 4x, Melissa den Braanker 4x, Annemarie van As 2x, Erwin Zanen 1x, Janneke Pellikaan 1x, Rianne Borsje 1x.