Patrick van Loo vertrekt bij Spirit

Sport 152 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Trainer Patrick van Loo vertrekt aan het eind van het seizoen bij tweedeklasser Spirit. Hij is dan vier jaar werkzaam geweest bij de Ouderkerkse voetbalvereniging.

Van Loo is onlangs getrouwd en wil het weekeinde vaker besteden aan het gezinsleven; de selectie van Spirit had na vier seizoenen behoefte aan een nieuw gezicht voor de groep. "In de voetballerij wordt in de regel een houdbaarheidsdatum van drie seizoenen gehanteerd”, zegt Jan-Hendrik Neet, lid van de Technische Commissie. "Patrick van Loo, die in 2009 de opgestapte Michel van Noort tussentijds opvolgde, hebben we zelfs iets langer onder contract gehad. Daarom is het voor beide partijen een goed moment om op te breken. We hopen intussen op een sterkere tweede helft van de competitie. Het valt mede door blessures en pech nog niet mee met de resultaten.”

Prijzen

Van Loo is de laatste die dat zal tegenspreken. "Ik had er zelf ook meer van verwacht. Voor het seizoen heb ik aangegeven dat de selectie in mijn ogen zou meedoen om de prijzen, maar die ambitie kunnen we nog niet waarmaken. We zijn blijkbaar niet goed genoeg voor een plek bij de eerste vier, maar dat wordt wel het streven in de komende vijf maanden. We staan nu zelfs in de degradatiezone en dat is toch beneden ons niveau. Ik vind dat we enkele clubs moeten inhalen. De verschillen in deze tweede klasse zijn niet groot. Met wat meer geluk en minder blessures moet een hogere notering lukken.”

De trainer is zeer te spreken over het gedrag van zijn spelers. "Het zijn allemaal nette jongens. Eigenlijk ideale schoonzonen. Dat kan wel eens een paar punten kosten tegen een fysieke tegenstander.”

Spirit verwacht dat de trainersvacature snel zal worden ingevuld. TC-bestuurslid Jan-Hendrik Neet: "Bij eerdere gelegenheden meldden zich meteen tien kandidaten. Men vindt Spirit over het algemeen een fijne club om mee te werken.”

Trainer Peter van Buren vertrekt aan het eind van het seizoen bij Stolwijk. De Krimpenaar is bezig aan zijn derde seizoen bij de zondagderdeklasser.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden