Spirit levert wanprestatie op nieuwe kunstgrasveld

Sport 58 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Lag het aan het nieuwe kunstgrasveld? Of heeft het huidige Spirit onvoldoende vermogen om een tegenstander z'n wil op te leggen? Feit blijft dat Spirit zaterdag een wanprestatie leverde tegen promovendus Bolnes en blij mocht zijn dat de bezoekers tevreden waren met een 0-3 overwinning.

Trainer Kees van der Poel verontschuldigde zich na afloop zelfs voor de droevige vertoning. "De eerste helft was de slechtste die ik ooit van Spirit heb gezien. Het niveau was onthutsend: geen strijd, geen beleving en geen samenspel. Dit was echt zorgelijk. Ik zal veranderingen moeten aanbrengen om een weerbare ploeg in het veld te brengen.”

Vooral de voorhoede was totaal machteloos. Ruben de Vries, Maarten Tissink en Ruben Vreeken slaagden er niet in hun opponenten uit te spelen. Sterker nog; Bolnes had een gemakkelijke middag. De bezoekers veroverden elke bal en konden steeds in alle rust een aanval opzetten, omdat Spirit nauwelijks stoorde. Reeds na acht minuten lag de bal achter Spirit-doelman Bas Haasnoot. Goed doorzetten van Bolnes-spits Rutger van Dijk werd bekroond door de aalvlugge Melvin Zaalman: 0-1. Daarna bleef Bolnes de betere ploeg en was het wachten op uitbreiding van de voorsprong. In de 37ste minuut was het opnieuw raak toen liefst drie spelers de buitenspelval omzeilden. Melvin Zaalman gaf wederom het laatste tikje: 0-2.

Energie

Wie gedacht had dat Spirit met dubbele energie aan de tweede helft zou beginnen, kwam bedrogen uit. Weliswaar zetten de 'Kanaries' iets meer druk, maar het was niet genoeg om Bolnes in de problemen te brengen. Kansen leverde het offensief nauwelijks op. De bezoekers sloegen vervolgens toe aan de overzijde, waar de rappe rechterspits Derrel Lionahr de Spirit-verdedigers de hielen liet zien en de bal fraai over de vallende Haasnoot stiftte: 0-3. Bolnes had vervolgens voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar kreeg de bal niet meer tussen de palen.

Trainer Kees van der Poel wacht na twee wedstrijden reeds een flinke puzzel om een vechtmachine binnen de lijnen te krijgen. Met name de aanval vraagt om aandacht. Kevin van Vliet verblijft echter een maand in Amerika en Mark van Dam heeft last van zijn lies. De oefenmeester hoopt binnenkort weer te beschikken over Julian Rook, Bob van der Veen en Marc van der Zee. "Want er moet snel iets gebeuren.”