DCV stoeit met Zestienhoven

Sport 83 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV had weinig moeite met Zestienhoven. De Krimpense formatie speelde een uitstekende eerste helft en sloot die af met een 3-0 voorsprong. Daarna viel de concentratie weg en kwamen de Rotterdammers in het tweede bedrijf terug tot 3-1, maar de zege kwam niet in gevaar.

Met een degelijke, brede selectie is DCV dit seizoen in staat om prijzen te pakken. Hoewel je na vijf wedstrijden nog weinig kunt zeggen over het verdere verloop van de competitie is DCV met 11 punten uit vijf duels gedeeld koploper met Maense en zijn de vooruitzichten veelbelovend. De Krimpenaren beschikken over een snelle schotvaardige voorhoede, die in korte tijd het verschil kan maken.

Dat toonde de ploeg twee weken geleden aan tegen Hermandad en dat deden de rood-zwarten zaterdagmiddag nog eens dunnetjes over tegen Zestienhoven. Reeds na 12 minuten stond DCV met 2-0 voor door twee doelpunten van spits Patrick de Reuver. Bij de eerste goal kreeg hij prima assistentie van de aalvlugge Arthur Admiraal, die de gehele rechterflank van Zestienhoven de hielen liet zien en vervolgens een perfecte voorzet afleverde. De Reuver schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0. Het gejuich was nog niet verstomd of nummer twee lag achter Zestienhoven-doelman Nijman. De Reuver kreeg de ruimte om de bal rustig aan te nemen en precies aan te leggen. Hij schoof de bal in de linkerbenedenhoek: 2-0.

De bezoekers konden daar niets tegenover zetten. Het was dan ook geen verrassing dat Mariusz Smolarek vier minuten voor rust de derde DCV-treffer mocht aantekenen. Bij dit doelpunt waren Tim van Diejie en Arthur Admiraal de aangevers en kon de vlotte aanval zo in het boekje van een trainerscursus: 3-0.

Tevredenheid

Die ruime voorsprong zorgde voor zoveel tevredenheid dat DCV het niet kon opbrengen om de Rotterdammers op een pak slaag te trakteren. "Net als een week eerder tegen Hermandad stokte de machine”, gaf assistent-trainer Marco van Krevel aan. "Dat is nog een verbeterpunt. Maar je kan niet alles hebben.”

DCV verzuimde om verder afstand te nemen en zag het sputterende Zestienhoven terugkomen tot 3-1 na doorzetten van Romano Pepermans. De thuisclub raakte wat vermoeid en zag organisator Robert Trovato na zeventig minuten met een spierblessure uitvallen. De routinier werd vervangen door Thomas Mejia. Ook Mariusz Smolarek en Tim van Diejie werden naar de kant gehaald ten faveure van René Gerlach en Bachtar Taraki. De score werd niet meer gewijzigd.