KOAG verzuimt om koppositie te grijpen

Sport 54 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG verzuimde om de koppositie te grijpen. De Krimpense korfbalformatie verloor in Middelburg onnodig met 14-12 van Swift. Na drie overwinningen op rij was KOAG vol vertrouwen en gebrand om Swift van zich af te schudden. Een zwakke periode in de tweede helft stond haaks op dit streven.

KOAG begon flitsend aan de wedstrijd. De verdediging stond goed en het eerste aanvalsvak zorgde snel voor een 0-2 voorsprong. De marge van twee punten zouden de bezoekers behouden tot een kwartier voor rust. Daarna kwam Swift terug van een 2-5 achterstand en boog die om naar een 7-5 voorsprong. KOAG wist nog net voor rust tweemaal de mand te vinden waardoor er halverwege een gelijke stand (7-7) werd genoteerd. Al met al kon KOAG met een goed gevoel de rust in gaan. Als de bezoekers hun normale niveau konden behouden, was er in het verdere verloop niets aan de hand en was KOAG zeker gelijkwaardig aan Swift.

Gat

Direct na rust liet KOAG echter één van zijn zwakste fases van dit veldseizoen zien. Binnen no-time keken de Krimpenaren tegen een 10-7 achterstand aan. De acht van coach Eric Rook probeerden nog aansluiting te zoeken bij de Middelburgers via een vrije worp van Karin Dijkstra, maar het gat zou nooit meer kleiner worden dan deze twee doelpunten. Eric Rook probeerde nog het tij te keren door Rein Douma en Jiska Bakker in te brengen. Deze verse krachten zorgden wel voor wat meer aanvallende impulsen, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg gestaag uitliep naar 14-10. Lotte Scherstra en Kevin Barnhard zorgden in de slotfase voor een iets draaglijker eindstand (14-12), maar de inzinkking was reden genoeg voor de Krimpenaren om eens bij zichzelf te rade te gaan om te zien wat er dit seizoen verbeterd moet worden.