Ontketend Spirit rukt op

Sport 24 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Na een belabberde seizoenstart met drie nederlagen lijkt Spirit de weg omhoog te hebben gevonden. Zaterdagmiddag werd Hellevoetsluis met 2-0 verslagen en dat was de derde overwinning op rij. Spirit staat nu in de middenmoot

In deze spannende wedstrijd speelde Spirit bij vlagen prima voetbal. De zege was volkomen verdiend voor de mannen van trainer Kees van de Poel. Spirit toonde veel inzet en liet de bal veelvuldig rond gaan. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de tegenstander. In de eerste minuut werd een hard schot van afstand door keeper Bas Haasnoot over de lat getikt.

Daarna was het de beurt aan Spirit. Na een prima aanval kopte Kevin van Vliet uit een voorzet van Mark van Dam de bal over het doel van Hellevoetsluis. Twee minuten later leek Spirit op achterstand te komen. Opnieuw was Bas Haasnoot de baas in zijn strafschopgebied en redde uitstekend. Niet veel later was het raak aan de andere kant. De opnieuw zeer actieve Julian Rook passeerde op de linkerflank twee tegenstanders en gaf de bal voor. Evenals in de wedstrijd van vorige week kreeg hij hulp van een tegenstander, die de bal achter zijn eigen doelman werkte: 1-0. Drie minuten later had Maarten Tissink de tweede treffer op zijn schoen. Zijn schot was echter te zacht.

Regie

Na rust was Spirit wederom de bovenliggende partij. In de 46ste minuut knalde Bjorn Zierts een vrije trap buiten de zestien van de tegenstander net over het doel van de tegenstander. Enkele minuten later kopte Kevin Kriek de bal na een corner van Mark van Dam hard naast het doel. Spirit behield de regie, maar de druk van Hellevoetsluis nam wel toe. In de 62ste minuut claimde Spirit een strafschop toen Maarten Tissink werd gevloerd. De matig leidende scheidsrechter zag er niet meer in dan een schouderduw.

De wedstrijd werd grimmiger en dit leidde aan beide kanten tot overtredingen en gele kaarten. Hellevoetsluis kwam goed weg toen de prima spelende Kevin van Vliet in de 85ste minuut bijna doormidden werd geschopt. De scheidsrechter trok geel. In de 90ste minuut was het Ryan Terlouw die Ouderkerk in feeststemming bracht. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor zijn voeten terecht en met een bekeken boogbal gaf hij de keeper van Hellevoetsluis het nakijken: 2-0.