KOAG doet zichzelf tekort

Sport 45 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG besloot de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie met een 12-12 gelijkspel tegen Maassluis. Daarmee deden de Krimpenaren zichzelf tekort. In de slotfase werd een ruime voorsprong verspeeld.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een positieve afsluiting. Voormalig hoofdtrainer André Verbaas weigerde echter aan een mooie middag voor KOAG mee te werken. Hij had zijn huiswerk goed gedaan en was zelfs bereid om zijn donaties aan de bond weer wat te verhogen door tijdens de wedstrijd het vuurtje bij Maassluis te ontbranden. Met als wederdienst een traktatie op een gele prent van de overigens goed leidende arbiter. Dat die laatste verlaat arriveerde en dat voor KOAG de wedstrijd 30 tellen te lang duurde, viel hem niet aan te rekenen.

Maassluis had dit seizoen, net als KOAG een paar andere spelers ingepast in de hoofdmacht. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met doelpunten over een weer, al werd het publiek aan de Driekamp verre van verwend. Tot aan 4-4 bleef het stuivertje wisselen, alvorens KOAG een gaatje wist te slaan en de rust in kon gaan met twee punten voorsprong.

Vroeg

Na rust werd de korf door de bezoekers snel gevonden. Hierna stelde KOAG orde op zaken en leek het de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen door de marge op vier treffers te brengen. Met 10-6 op het bord en met nog ruim 20 minuten te spelen, leek de klus eenvoudig geklaard te kunnen worden. Niets bleek minder waar. De geel-groenen verzuimden verder uit te lopen en de gasten konden iets terug doen: 12-9 met nog minder dan 10 minuten op de klok. De ploeg van Eric Rook slaagde er daarna niet meer in te scoren, maar ook niet om de wedstrijd 'thuis' te brengen. De Krimpenaren hadden deze wedstrijd moeite om fris en gevarieerd te spelen en met scherp te schieten. Uit de statistieken bleek al dat Maassluis weinig doelpunten incasseert. De uitspelende ploeg daarentegen perste er in de laatste minuut een gelijkspel uit (12-12) en beloonde zichzelf voor het harde werken.

KOAG neemt na de eerste competitiehelft een verdienstelijke, gedeelde derde plaats in. Voorafgaand zou daar wellicht voor zijn getekend. Op zaterdag 9 november vervolgt de Krimpense korfbalformatie het seizoen in de zaal en verhuist de club van de Driekamp naar sporthal De Boog.