Otterspeer mist wereldbeker

Sport 76 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Schaatser Hein Otterspeer stelde ernstig teleur in het Nederlands kampioen Afstanden. De lange sprinter eindigde op de 500 meter en 1000 meter in de achterhoede en mist daardoor het eerste deel van de wereldbekerwedstrijden.

Otterspeer werd tweemaal negende op de 500 meter (35,70 en 35,63) en achtste op de 1000 meter in 1.09.66. Voor een rijder van zijn klasse drie matige prestaties in een weekeinde. Het was dan ook een klap in het gezicht van de voormalige inwoner van Ouderkerk aan den IJssel. ,,Voor het eerst val ik buiten de boot. Dat voelt best raar.” Otterspeer bekende dat hij moeite had om op zijn nieuwe schaatsen snellere tijden te rijden. Daarom greep hij op het laatste moment terug op zijn oude schaatsen. ,,Ik wilde met de nieuwe schaatsen een sprong voorwaarts maken, maar het resultaat viel tegen. Daarom heb ik ze tussentijds ingewisseld. Misschien niet zo handig tijdens een Olympisch seizoen, maar je wil natuurlijk altijd sneller gaan.” Otterspeer richt zich nu op plaatsing voor de Olympische Spelen van Sotchi en in het bijzonder op de kwalificatiewedstrijden in december.

Patrick Roest uit Lekkerkerk kende minder druk en kon vrijuit rijden. Hij debuteerde op de 1500 meter met een fraaie 13 plaats in 1.49.10. Daarmee hield het jonge talent ervaren rijders als Erben Wennemars en Renz Rotteveel achter zich. De schaatser uit Jong Oranje toont de laatste seizoenen veel progressie en rijdt scherpe tijden.

Lekstreek

De schaatsers van STV Lekstreek belegden vorige week een sfeervol trainingskamp in het Duitse Inzell. Naast diverse trainingen stonden ook de traditionele Lekstreek 'Rennen' op het programma. Maar liefst 157 deelnemers onder wie ruim 80 Lekstrekers reden hun wedstrijd op het snelle ijs van Inzell. Er werden snelle tijden gereden, waarvan de laatste twee ritten er uit sprongen: de fraaie 1.55 op de 1500 meter voor Remco Schouten (Ammerstol) en 6.38 voor Erik Jan Kooiman (Lekkerkerk) op 5000 meter waren bijzondere prestaties. Kampioen werden Noa Kleijnendorst, Sjoerd Ijzerman, Nikki van der Wal, Daniëlle de Vries, Donna van Dommelen, Els Breedveld, Sophie Scheer, Flo van der Vlist, Leon de Hoop, Joost Pols, Coen Otterspeer, Willem Veelenturf, Kiki Tellier, Jeroen Schorning, Ard Neven en Erik Jan Kooiman. Op 17 november is er een Inzell After Party.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden