Heren VC Krimpen blijven winnen, Voleco-mannen zwak

Sport 25 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het heren volleybalteam van VC Krimpen verstevigde zijn koppositie in de tweede divisie door een 4-0 zege op US 3.

Het werd in sporthal De Boog al snel duidelijk dat het een makkelijk potje zou worden. De tegenstander uit Amsterdam bleek niet bij machte Krimpen bij te houden en vooral René Valstar en Armand van den Bos blokkeerden de Amsterdamse studenten murw. Met een 25-14 eindstand was de eerste set snel gespeeld. Krimpen verslapte daarna een beetje, waardoor US tegengas kon geven. Dat was onvoldoende, want zelfs op halve kracht kon Krimpen uitlopen naar 25-19.

In de derde set, op papier vaak de lastigste, was de thuisclub weer scherp. Dit keer was het spelverdeler Pim Geurts, die de Amsterdamse middenmannen alle hoeken van het veld liet zien. Dit resulteerde vaak in een éénmansblokkering aan de buitenkanten, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt: 25-13. In de vierde set mochten Theo Douma en Steven de Visser enig competitieritme opdoen. Uiteindelijk bezegelde Thomas Boerefijn met een rake klap het lot van het arme US: 25-14.

Voleco

De heren van Voleco kunnen hun draai niet vinden in de promotieklasse. Voleco verloor door gebrek aan mentaliteit met 1-3 van YUM uit Hoogvliet. Coach Monhemius was genoodzaakt om reeds bij 2-5 een time out te nemen om zijn lakse spelers wakker te schudden. Dat had overigens weinig effect, want Voleco kwam niet in het spel voor. Met 13-25 verloren de Ouderkerkers de eerste set.

Iedereen verwachtte in de tweede set enkele wissels, maar de coach handhaafde zijn opstelling. Wederom werd de thuisclub gemangeld. Uiteindelijk brachten enkele verse krachten de spanning terug, maar de inhaalpoging was te laat: 18-25. In de derde set had de nieuwe opstelling meer effect: Voleco walste over YUM heen met 25-14. Ook in de vierde set was de thuisclub de bovenliggende partij en nam een 17-11 voorsprong. YUM bleek taai en kwam terug. De bezoekers wonnen tenslotte met 26-28.

Als Voleco in de buurt van de bovenste drie wil komen, zal er veel moeten veranderen aan de instelling.