Volleybalsters Phoenix en Podarwic verliezen

Sport 17 keer gelezen

ZALTBOMMEL/AALST • De dames van Phoenix verloren zaterdag van de nummer 2 uit de poule: Havoc Dames 2 uit Haps. Ook Podarwic verloor, ondanks opnieuw goed spel.

Bij Phoenix nam Havoc in de eerste set direct al een voorsprong. Toch lukte het Phoenix om halverwege de set in te lopen tot een stand van 17-20. Aanvallend was Havoc beter en won de set met 25-19.

Sterke verdediging

In de tweede set liet Phoenix opnieuw de dames van Havoc het spel bepalen. De pass bleef achter en ook aanvallend kwam Phoenix er niet door; Havoc was zeer sterk in de verdediging en won de set met 25-18.

De derde set bleef Phoenix qua punten dicht achter Havoc lopen, maar opnieuw bleek Havoc de sterkste en won met 25-19.

Vierde set

De vierde set startte Phoenix goed. De eerste punten gingen naar Phoenix en door een goede service van Els van der Weert kwam Phoenix op een stand van 5-3 in hun voordeel. Bij een stand van 10-9 kwam Havoc goed terug en scoorde aanvallend veel punten. Met 25-17 ging de winst naar Havoc.

Podarwic

Het eerste damesteam van Podarwic speelde zaterdag haar derde uitwedstrijd van dit seizoen tegen King Software/VCN uit Cappelle aan de IJssel. De eerste set begonnen de dames uit Aalst geconcentreerd maar gedurende de hele set werd tegen een kleine achterstand aan gekeken.

Time-out

Na een time-out werd de achterstand langzaam kleiner en bij een achterstand van 18-22 kwam Sabine Letterie aan service. Met haar geplaatste service maakte ze het VCN erg lastig en hiermee serveerde ze de set uit met 25-22.

Scheidsrechter

De tweede set drukte de scheidsrechter volgens Podarwic nogal zijn stempel op de wedstrijd. Dit bracht de dames van Podarwic behoorlijk van slag, waardoor het goede spel van de eerste set niet voortgezet werd. De tweede en derde set gingen hiermee verloren.

In de vierde set werd er hard gewerkt om er nog een vijfde set uit te slepen. Jolinde van Bergen viel goed in en wist in de aanval een paar mooie punten te scoren. Toch ging ook deze set verloren met 25-19. Dit bracht de eindstand op 3-1.

Stijgende lijn

Er had wellicht meer in gezeten, maar positief is dat de stijgende lijn qua spel van de laatste wedstrijden vastgehouden wordt.