KOAG kan rust niet bewaren

Sport 36 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het korfbalteam van KOAG heeft in Zoetermeer niet kunnen stunten bij koploper Meervogels. De Krimpenaren gingen met nipte cijfers (19-17) onderuit.

De Jumbo-formatie kon met opgeheven hoofd de zaal verlaten. "Het was goed om te zien dat trouwe KOAG-supporters de moeite hadden genomen naar Zoetermeer af te reizen om ons te steunen”, stelde speler Matthijs Veenema met enige trots vast.

KOAG 2 speelde in het 'voorprogramma' een lastige wedstrijd tegen de reserves van Meervogels. De Krimpenaren haalden hun niveau niet en gingen met 18-11 ten onder. Wellicht was dit een wat geflatteerde uitslag, maar aan de overwinning viel niets af te dingen. Hierna was het aan de hoofdmacht van KOAG om de punten veilig te stellen tegen de jonge ploeg uit Zoetermeer.

KOAG was Meervogels tactisch de baas - zeker in de beginfase - maar wist dit voordeel niet om te zetten in een voorsprong. Al snel keek de ploeg van aanvoerder Christa de Leeuw tegen een 6-2 achterstand aan. De arbiter uit de talentenpool had zijn handen vol aan wat er gebeurde. Hij kon het niveau van een collega, die KOAG recentelijk leidde, bij lange na niet evenaren. Door te strooien met strafworpen aan beide kanten kon de score oplopen naar 10-9 in het voordeel voor de thuisploeg, voordat het rustsignaal klonk.

De groen-gelen kregen meer vertrouwen in een goede afloop. Na rust werd echter te slap begonnen. Weer moest KOAG een inhaalrace starten. Bij 15-15 en met nog een kwart wedstrijd te spelen, had de ploeg van KOAG-trainer Eric Rook het beste van het spel. De Krimpense formatie kreeg een groot aantal kansen. In de slotfase konden de Krimpenaren niet de rust te bewaren om de overwinning binnen te slepen. Verkeerde keuzes werden gemaakt. Meervogels profiteerde ten volle. Een zure en onnodige nederlaag (19-17) was het gevolg, evenals een gedeelde zesde plaats op de ranglijst.

Lang treuren is er niet bij en is ook niet nodig op basis van het vertoonde spel. Komende zaterdag (30 november) is het vanaf 20 uur zaak om in sporthal De Boog te winnen van hekkensluiter HKC. Er kan dan gerekend worden op de aanmoedigingen van F1, F2 en F3.