In de remmen bij gemaal Verdoold
Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

In de remmen bij gemaal Verdoold

  •   keer gelezen

GOUDERAK • Bij het gemaal Verdoold aan de Kattendijk in Gouderak moeten snelheidsremmende maatregelen komen. De gemeente werkt daar momenteel plannen voor uit.


Dat meldde wethouder Theo Segers donderdag in de commissie VROM. Het verkeer rijdt nu vaak veel te hard richting het dorp. Segers wil maatregelen, vooruitlopend op nieuwe asfaltering van de dijk die ook op de planning staat.

De mededeling kwam aan de orde toen de commissie sprak over recente verkeerstellingen op de dijk. Een gedeelde conclusie van de commissie was dat de gevreesde grote toename van het verkeer door de komst van de Zuidwestelijke Randweg, de Gouderaksebrug en de Zellingwijk is uitgebleven. Er is een toename van verkeersbewegingen, maar zeker niet de verdubbeling waar vooraf voor werd gevreesd.

Eigen ogen

Zorgen waren er nog altijd wel over het zware vrachtverkeer, op de gehele dijk langs de Hollandsche IJssel. Commissieleden zien met eigen ogen vaak Oost-Europese vrachtwagens op de dijk rijden. "Ze volgen de TomTom", stelde Ronald Timmermans (VVD). "Ze draaien de dijk op, terwijl ze over de Zijdeweg zouden moeten."

Wethouder Segers merkte op in gesprek te zijn met bedrijven. "Drukte is ook een goed teken, want dan gaat het goed met de economie", nuanceerde hij de zaak.

Commissielid Arnold Boer (PvdA) bepleitte om over een jaar nogmaals een verkeerstelling te houden. Segers noemde dat echter te kostbaar.

 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier