Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Toekomst van zorg in Krimpen speerpunt voor ChristenUnie

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voor de ChristenUnie Krimpen is de toekomst van de zorg in het IJsseldorp een speerpunt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zo wil de partij oudere Krimpenaren die intensief voor elkaar zorgen meer steunen.


 

Lijsttrekker Ard Kamsteeg stroopte vrijdag de mouwen op om een dagje mee te draaien in de zorg. ’s Morgens hielp hij medewerkers van thuiszorgorganisatie Agathos met de zorg voor oudere echtparen. Kamsteeg werd geraakt door de bereidheid van deze Krimpenaren om zo lang en zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen. “De toewijding en kracht die daaruit spreekt maakte veel indruk.” Toch kunnen de ouderen niet zonder professionele zorg van buitenaf. De thuiszorg biedt deze zorg, die (op indicatie) gegeven mag worden. En dat is niet alleen persoonlijke verzorging door een verzorgende of verpleegkundige. “Thuiszorgmedewerkers zijn erg belangrijk als steun en vraagbaak. Zij zijn vaak de eersten die signaleren als er iets niet goed gaat.”

Hart

Kamsteeg wil meer steun voor oudere Krimpenaren die intensief voor elkaar zorgen. “Ik zou zeggen tegen wethouders en ambtenaren: kom met een visie en kom achter de bureaus vandaan en luister naar deze mensen. Want dit is dagelijkse zorg die mensen bezighoudt en waar we het veel meer over moeten hebben dan over de K5 of K6. Hier klopt het hart van Krimpen! Laten we goed voor onze ouderen zorgen en nadenken wat de gemeente hierin aan extra voorzieningen kan leveren zodat mantelzorgers het vol kunnen houden.”

’s Middags was Kamsteeg nog in Tiendhoven om mee te helpen in de verschillende woongroepen. Wat de CU-lijsttrekker betreft maakt Krimpen zorg de komende jaren tot speerpunt van beleid. “Het aantal ouderen in Krimpen neemt toe. Het aantal dementerende ouderen die langer thuis moet blijven ook. Laten we samen met mantelzorg, professionele zorg, vrijwilligers en kerken ideeën uitwerken hoe we hen kunnen ondersteunen.” Hij wil ook tijdelijke opvang regelen voor mensen die tussen de regels dreigen te vallen. “Korte lijnen en een duidelijk aanspreekpunt bij de gemeente zijn voor onze partij noodzakelijke randvoorwaarden.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten