Spirit treft RCL in toetje

Sport 40 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Spirit kan zich deze week richten op de confrontatie met RCL uit Leiderdorp. De 'Kanaries' spelen in de nacompetitie eerst een uitwedstrijd tegen de roemruchte eersteklasser. Op 24 mei volgt de return in Ouderkerk. De winnaar wacht wederom twee beslissingswedstrijden. 

Zover kijkt trainer Cees van der Poel niet vooruit. Hij was al blij dat Spirit het komende zaterdag niet hoeft op te nemen tegen zijn voormalige club BVCB. ,,Dat had ik niet zo fijn gevonden. Ik heb daar leuk gewerkt.” Het toetje tegen RCL kan straks alle kanten op. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Tegen Lombardijen hield Van der Poel twee belangrijke basisspelers aan de kant. Kevin van Vliet mocht herstellen van een enkelblessure en Mark van Dam meldde zich monter voor de vrijgezellendag van Edwin Snoei. Behalve dit duo ontbrak ook spits Bob van der Veen en bleef ausputzer Bjorn Zierts tot de 89ste minuut op de bank. Ryan Terlouw werd in de rust gewisseld om zijn enkel te ontzien.

Voortvarend

Spirit begon voortvarend. Reeds in de openingsminuut zorgde Julian Rook voor 1-0. Toen Maarten Tissink in de 15e minuut profiteerde van een fout van de zwakke Lombardijen-doelman Hofman leek de thuisclub op een monsterzege af te stevenen. Nummer drie bleef echter uit en Spirit nam daarna zoveel gas terug dat Lombardijen weer terug kwam in de wedstrijd. Nick van Duuren kreeg na een fout van Tissink de kans om vanaf de rand van het strafschopgebied uit te halen en boog de bal fraai achter Spirit-doelman Bas Haasnoot: 2-1. Daarmee had de thuisclub z'n les nog niet geleerd, want 5 minuten later kreeg diezelfde Van Duuren na slordig verdedigen van Spirit de mogelijkheid om 2-2 binnen te schieten. In deze fase was Spirit de weg kwijt, maar het evenwicht werd voor de rust niet verbroken.

Stoppen

Na de pauze was Julian Rook weer alert na zwak verdedigen van Lombardijen. Hij zette Spirit meteen op een 3-2 voorsprong. Ruben de Vries had daarna nummer vier op zijn schoen, maar zijn inzet werd miraculeus gekeerd door de Rotterdamse doelman, die overigens geen weet had van zijn actie. In plaats van 4-2 werd het 3-3. Het foutenfestival werd gecompleteerd door Spirit-goalie Haasnoot, die mistastte en Lombardijen-invaller Benjamin Baan de gelijkmaker zag binnen tikken. Bij Spirit stoppen Jelmer Nomen en Maarten Tissink aan het eind van dit seizoen. Zij worden op 27 juni officieel uitgeluid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden