DCV naar tweede klasse

Sport 77 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV is tweedeklasser. Na de 4-2 winst in de eerste wedstrijd liet DCV tegenstander SEV in Voorschoten opnieuw kansloos: 0-2.

Een huzarenstukje van trainer Raymond Kraaijbeek, zijn technische staf en selectie; in drie jaar tijd is het zaterdagteam van DCV opgeklommen van de vierde naar de tweede klasse. Komend seizoen komen de Krimpenaren uit tegen streekgenoot Spirit.

De promotie werd overtuigend afgedwongen. Na de 4-2 thuiszege was DCV ook in het tweede duel met SEV de bovenliggende partij. De Krimpenaren gaven in Voorschoten nauwelijks kansen weg.

SEV had de hoop gevestigd op topscorer Michael Nolet, maar deze aanvaller werd volkomen aan banden gelegd door Robert Koning. Ook de rest van de Krimpense achterhoede had de tegenstander in de tang. Voeg daarbij een middenveld, dat door inzet en loopvermogen elke opbouw van SEV bij voorbaat teniet deed, en een voorhoede die in de nacompetitie weer regelmatig scoorde, dan is het succes van DCV verklaard.

Kopbal

De eerste kans voor DCV kwam uit een vrije trap van Tim van Diejie, wiens schot net naast het doel belandde. Een kopbal van Nick Cornelisse na een hoekschop van Van Diejie betekende evenwel 0-1. SEV probeerde de stand gelijk te trekken. In de 22ste minuut mocht Pascal Wildenberg uithalen, maar DCV-keeper Bobby Janssen stopte de inzet. DCV kreeg na een half uur een enorme kans om de voorsprong te vergroten. Na een weergaloze actie plaatste Alex van Veen de bal op het hoofd van de vrijstaande Patrick de Reuver, die zijn inzet zag worden gestuit door SEV-doelman Patrick Bom.

Na de pauze kwam DCV weer goed uit de startblokken. Alex van Veen stevende alleen af op het doel van SEV. Hij schoot de bal echter voorlangs. In de 55ste minuut was er de enige mogelijkheid voor SEV in de tweede helft om te scoren. Een schot van Jan Henk Willemse ging net over de lat.

Buitenspel

Na een uur spelen trof DCV tweemaal het net, maar treffers van Patrick de Reuver en Mariusz Smolarek werden terecht wegens buitenspel afgekeurd. SEV bewoog zich als een aangeslagen bokser over het veld en gaf geen enkel moment de indruk nog in een goede afloop te geloven.

DCV daarentegen rook promotie en voltooide in de 86ste minuut het karwei met een doelpunt van uitblinker Arthur Admiraal: 0-2. Bijzonder was het optreden van Guido van Oijen. Hij had twee dagen eerder viermaal Alpe d' Huez beklommen en vertolkte een hoofdrol op het middenveld.