Afbeelding

NK Wielrennen: Slappendel en Havik willen verrassen

Sport 110 keer gelezen

REGIO • De Ouderkerkse Iris Slappendel en Piotr Havik uit Bergambacht behoren aanstaande zaterdag in hun categorie tot de kandidaten voor een mooie klassering op het NK Wielrennen in Ootmarsum. Naast dit duo staan nog vier renners uit de regio in Overijssel aan het vertrek.

De beloften gaan in de ochtenduren van start voor een wedstrijd van 180 kilometer (13 ronden) op het geaccidenteerde parkoers, dat een totale lengte heeft van 13,5 kilometer. De stijgingspercentages van de hellingen bedragen 3 tot 6%. Behalve Rabobankrenner Piotr Havik hebben ook Ammerstollenaar Remco Schouten en Diederik Deelen uit Berkenwoude zich geplaatst.

In tegenstelling tot Havik, die afgelopen week met het Rabo Development Team in Brabant en België tussen de profs de Ster ZLM Toer afwerkte, reden Schouten en Deelen niet veel grote wedstrijden. De veertiende plaats van Perkouwenaar Deelen in de Kersenronde, met start en finish in Mierlo, geeft aan dat hij de afstand aan kan. Schouten reed deze klassieker uit in het peloton.

Vrouwen

’s Middags klinkt het startschot voor de vrouwen voor een koers over 130 kilometer (10 ronden). Marianne Vos is de grote favoriet, maar de wereld- en Olympisch kampioene rijdt haar Rabobank-ploeggenotes niet in de weg. Zaak dus voor Iris Slappendel om met een vroege ontsnapping mee te gaan. Voor Kimberly Nieuwerth (Bergambacht), die zaterdag als vierde eindigde in de ronde van Gouda, is het NK een groot avontuur. Erin vliegen is haar parool.

Op zondag 29 juni doet Rutger Schellevis uit Stolwijk mee met de profs. Zijn continentale status geeft hem het recht om te starten. Schellevis, die sterk bezette wedstrijden niet schuwt, krijgt maar liefst 243 kilometer (18 ronden) voor de kiezen. De 24-jarige Stolwijkenaar reed zich in vorm in de Ierse rittenkoers An Post Ras, waar hij als ‘knecht’ zijn kopmannen steunde.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden