Tim van Diejie grote man in 5-2 zege DCV op Botlek

Sport 274 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL  Met vier doelpunten was Tim van Diejie de man van de wedstrijd bij DCV-Botlek (5-2). De aanvoerder profiteerde volop van het slordige verdedigen van de tegenstander uit Spijkenisse. “Ik had er eigenlijk nog één moeten maken”, meldde de nuchtere topscorer na afloop.

Het was niet de eerste keer dat de 28-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek in negentig minuten het net vier keer liet bollen. Ook bij Spirit schoot hij vijf seizoenen geleden viermaal raak, toen tegen VVOR. “Het is inderdaad een prima score”, lachte Van Diejie in de feestende kleedkamer. “Overigens ben ik er niet op uit om het topscorersklassement te winnen. Als een teamgenoot er beter voor staat, zal ik de bal zeker afgeven. Ik ben niet louter doelgericht bezig.”

Bovenliggend

Maar zoveel keus had de aanvaller van DCV zaterdagmiddag niet op het zonnige Waalplantsoen. Door een vroege rode kaart van Alex van Veen, vanwege natrappen, speelden de Krimpenaren bijna een uur lang met tien man. Aan de organisatie en het spel was dat overigens niet te merken, want DCV was op het laatste kwartier na de bovenliggende partij.

Pas bij 4-0 werd Botlek wakker en werd het nog even spannend toen de bezoekers binnen drie minuten tweemaal scoorden. Van Diejie ontnam de tegenstander de hoop op een gelijkspel door in de 89ste minuut resoluut 5-2 aan te tekenen. Trainer Raymond Kraaijbeek was uiteraard zeer tevreden over het optreden van zijn ploeg, die in vier wedstrijden driemaal overtuigend won, maar liefst veertien keer scoorde en nu de derde plaats inneemt. “Een prima opening voor een debutant. Het doel is handhaving in de tweede klasse en dat lukt tot op heden heel aardig.”

Gaatje

DCV had vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuup het heft in handen, maar wist een half uur lang geen gaatje te vinden in de compacte defensie van Botlek. Het tot dat moment gezapige duel kende slechts twee noemenswaardige acties voor beide doelen. Eenmaal brak Botlek door en wist DCV-verdediger Maurice Klinkenberg onheil te voorkomen. Aan Krimpense zijde was een schot van Luuk Cummins vermeldenswaardig. Zijn inzet werd door Botlek-doelman Kevin Rijsdijk met enige moeite naast de paal getikt.

De goal van Tim van Diejie in de 31ste minuut na prima aangeven van Patrick Groen brak de wedstrijd open. Hoewel Van Veen door zijn domme actie moest gaan douchen, liet DCV zich niet van de wijs brengen. Voor rust werden twee mogelijkheden verprutst, maar na de pauze werd de productie flink opgevoerd. Vooral nummer twee was een juweel. Na een uittrap van doelman Bobby Janssen belandde de bal via Patrick Groen bij Patrick de Reuver, die met een sluw hakballetje Tim van Diejie vrij voor Botlek-goalie Rijsdijk zette: 2-0.

Tik

Dat was een flinke tik voor de ploeg uit Spijkenisse, die vervolgens de poort wijd open zette. Tim van Diejie soleerde in de 60ste minuut eenvoudig door de Botlek-defensie (3-0) en plaatste niet veel later de bal uit een corner precies op het hoofd van Patrick de Reuver: 4-0. Kraaijbeek haalde daarna De Reuver naar de kant om zijn knie te sparen, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Het ritme viel weg bij DCV, dat lijdzaam toezag hoe Botlek via Nasser Abdallah en Jamal Abdallah op 4-2 kwam.

Even leek de riante voorsprong teniet te worden gedaan, maar de rood-zwarte defensie wenste niet een derde keer te capituleren. Tim van Diejie maakte vervolgens na een perfecte counter een eind aan de onzekerheid door nummer vijf tegen de touwen te schieten: 5-2. Zijn persoonlijk record bleef staan op vier treffers, want de laatste snoeiharde inzet – na een voorzet van invaller Jeffrey Schroevers – werd door Botlek-doelman Rijsdijk stijlvol gepareerd.