Opnieuw nederlaag voor VIKO

Sport 49 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In een spannende streekderby tegen het IJsselsteinse Fortissimo hebben de korfballers van VIKO opnieuw niet weten te winnen. De goed gespeelde eerste helft werd afgesloten met een 9-10 voorsprong. In de tweede helft liet het scorend vermogen van de Vianezen het afweten, waardoor Fortissimo zich naar een 15-14 overwinning speelde.

Na de openingstreffer uit de handen van Natascha Hazendonk (0-1) maakte Fortissimo weer snel gelijk (1-1).

Twee goals van Vincent Boer (1-3) waren het begin van een periode waarin VIKO lange tijd de leiding in handen had. Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd van redelijk hoog niveau, waarin de beide ploegen makkelijk scoorden. De beurtelings scorende ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en de rust werd ingegaan met een mooie 9-10 voorsprong voor VIKO.

Minder doelpunten

Na de rust waren de doelpunten minder talrijk. Na tien minuten korfbal had VIKO de marge vergroot tot twee doelpunten (10-12). Deze voorsprong bracht bij VIKO geen rust en het lukte daarom om de voorsprong verder uit te bouwen.

Er werd in deze fase met te weinig overtuiging gespeeld en het schot liet de Vianers volledig in de steek. Een periode van twintig minuten, waarin VIKO de bal (zelfs vanaf de strafworpstip) niet door de korf kreeg, werd door Fortissimo genadeloos afgestraft.

De IJsselsteiners speelden zich naast VIKO en liepen vervolgens uit naar een beslissende 15-12 voorsprong. Toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, kwam VIKO nog wel terug tot 15-14 maar kansen op een gelijkmaker kwamen er niet.

Voorlaatste plaats

Door deze nederlaag is VIKO op de voorlaatste plaats van de ranglijst beland en zal men in de tweede helft van de competitie alle zeilen moeten bijzetten om niet in degradatieproblemen te komen.  Korfballend Nederland gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie, die op 8 november van start gaat.