Stroef Spirit verzaakt opnieuw

Sport 99 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Blessures en wisselende samenstellingen doen Spirit geen goed. Tegen Wieldrecht gaf de thuisclub in de slotfase een 1-0 voorsprong weg. De bezoekers grepen niet ten onrechte alsnog met 1-2 de volle winst.

De Ouderkerkse tweedeklasser slaagde er niet in om met een vlotte opbouw de aanval te kiezen. Met meer verdedigers dan aanvallers leunde Spirit tegen het positioneel sterkere Wieldrecht lange tijd achterover.

Tegenvaller

De nederlaag was een lelijke tegenvaller voor trainer Kees van der Poel, die hoopte dat zijn ploeg eindelijk in Ouderkerk met drie punten van het kunstgrasveld zou stappen. Tot op heden boekte Spirit voor eigen publiek slechts een gelijkspel en drie nederlagen. Tegen Wieldrecht verzaakten de 'Kanaries' echter opnieuw. Op basis van de zeer matige eerste helft wekte dat eindresultaat geen verwondering, maar in het tweede deel – met animator Kevin van Vliet op het middenveld – had Spirit zowaar redelijke kansen op de overwinning.

De opstelling blijft een puzzel voor Van der Poel, die feitelijk met twee verdedigers in de middenlinie (Groen en Bitter) aantrad, waardoor het scharnier van het team piepte en kraakte. De geel-witten hadden nauwelijks antwoord op het meer gestroomlijnde spel van Wieldrecht, dat echter vergat de trekker over te halen. Het was een wonder dat Spirit niet bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeek. Doelman Bas Haasnoot moest enkele malen ingrijpen en werd op de doellijn eenmaal bijgestaan door Björn Zierts. Doordat Stefan Bitter zich terug liet zakken, ontstond er een vijfmansformatie achterin en kreeg de aanval te weinig steun.

Balans

Van der Poel herstelde de balans in de tweede helft door Zierts te vervangen door Van Vliet. Spirit kwam toen ook meer aan de overzijde, ook al hadden de ijverige Sergio Caminita en de vrijwel onzichtbare Marc van der Zee moeite om hun tegenstanders uit te spelen. Toch zorgde dit duo in de 67ste minuut voor de 1-0. Na een dieptepass twijfelde de doorgebroken Caminita even, maar hij stelde Van der Zee in staat van dichtbij de bal achter Wieldrecht-doelman Bezemer te schieten.

Niet veel later kreeg René Groen de mogelijkheid om Spirit op een veilige 2-0 voorsprong te zetten. Nadat Kevin van Vliet rollebollend met een tegenstander neerging in het strafschopgebied, wees scheidsrechter Germs naar de stip. De inzet van Groen was echter te zacht om Bezemer te verschalken. In plaats van 2-0 werd het een minuut later 1-1. Nadat Wieldrecht-aanvoerder Lennard van Geel de paal raakte, wist Tom Vegt de bal achter Haasnoot te werken.

Beide ploegen zochten daarna de aanval om drie punten te bemachtigen. Wieldrecht was de gelukkigste. Het winnende doelpunt van Marco Vrolijk was bijzonder fraai, maar volgens Spirit 's assistent-scheidsrechter Arie Lingen stond hij bij de balaanname buitenspel. Zijn vlagsignaal werd door Germs genegeerd. Spirit bleef daarom met een kater achter.